Gresskar, to carve, or not to carve

av | Mat og kjøkkenredskaper | 0 kommentarer

Dette er altså ett av mine bidrag til Halloween i år, et gresskar…

All honnør til alle de foreldrene som nå står og graver ut gresskar for å lage lykter til barna sine. Jeg brukte ca. 10 minutter bare på å få av bunnen. Da jeg skulle «grave ut kjøttet med en skje» fant jeg fort ut at slegge kanskje var et mer passende redskap.

Gresskar, to carve, or not to carve

Siden jeg hverken har slegge eller noen hylende barn, som krever et skummelt gresskarhode, tok jeg  en sjefsavgjørelse og ga opp «uthulingen». Jeg begynte å skjære gresskaret i biter. Mens jeg bannet, steiket og svettet over kjempegresskaret, som var uhåndterlig og hardt som kålrabi, begynte jeg å lure på hva jeg egentlig hadde begitt meg ut på. Eller i veste fall, om gresskaret mitt egentlig var umodent og ubrukelig. Det var ihvertfall helt umulig å «grave ut innmaten med skje».

Gresskar

Ikke en gang frøene (og alle trådene som hang rundt) var det mulig å «grave ut med skje»! Jeg var ganske oppgitt, men ikke fortapt!

Dagens inspirasjonkilde

Gresskar lavFODMAP og spis opp matenDagens inspirasjonskilde var min venninne Mette Nygård Havre, som er damen bak «Spis opp maten«. Hun laget gresskarlapper som hun og datteren, Mathilde, delte ut til halloweenutkledde barn (og voksne) på kjøpesenteret Horisont.

Som dere sikkert har merket har det vært lite med oppskrifter herfra i det siste. Inspirasjonen har vært ganske laber etter 4 tette kokebøker, men i dag kjente jeg inspirasjonen komme. Da var det bare å gå inn på butikken å kjøpe det største gresskaret jeg fant. Planen var å hule det ut (med en skje…. jadda….) for å få et fint bilde til bloggen….

Det ble et gresskarbilde, men ikke akkurat det bildet jeg hadde planlagt. Når det er sagt, så har jeg nå laget ovnsbakt gresskarsuppe (og spist den) og oppskriften kommer på bloggen allerede i morgen! Oppskrift på gresskarlapper har jeg planer om å lage i morgen og kanskje det blir noe annet godt med gresskar også!

Gresskar

Stykkpris på gresskar… Jeg trodde derfor jeg var smart da jeg kjøpte det største gresskaret jeg fant. Lite visste jeg da hvor vanskelig det skulle være å «hule det ut»… 🙂 (Bilde: Mette Nygard Havre, Spis opp maten )

Mens du venter på gresskarsuppen kan du jo ta en titt på gulrotsuppen!

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg