Mange som følger lavFODMAP-dietten sliter med å finne ideer til frokost. Da kan jeg virkelig anbefale frokostpannekake med havre

Jeg vet det er mange som er glad i «overnight-oats» og grøt, selv synes jeg det smaker.. lim… hehe… Man skal ikke se bort i fra at jeg plutselig får kallet til å lage min egen versjon en dag, men jeg er stygt redd for at det da blir mer dessert enn frokost for å kamuflere limsmaken/konsistensen. Vel… Inntil det lager jeg f.eks pannekaker med havre eller vafler med havre.

Jeg har brukt oppskriften på pannekaker fra boka, men byttet ut 2/3 av det glutenfrie melet med havremel (kjør havregryn i foodprosessor). Bruk laktosefri kremost (Philadelphia) og skinke. Rull sammen og skjær pannekaken i passende biter (eller hvis du ikke skal ta bilde… spis… ). Dette er godt, gir en fin metthetsfølelse og føles nesten som brødmat.

Disse pannekakene holder seg relativt bra og passer derfor ypperlig til som tur/flymat. Da ville jeg brukt spekeskinke, siden den holder seg bedre i romtemperatur. Ev. kan du ta med deg pannekaken naturell og strø litt sukker (på fly får man ofte sukker til kaffen…) på. Jeg er sikker på at mange av dine medpassasjerer kommer til å misunne deg!

Oppskrift på frokostpannekake med havre

4 egg

5 dl laktosefri melk

150 g. glutenfri lys melblanding

70 g. havremel (lag havremel selv)

50 g. smeltet smør

Fremgangsmåte:

Pisk eggene, tilsett melet og melken vekselvist mens du pisker. Tilsett til slutt smøret. Røren blir best om den får stå minst 20 min, men gjerne natten over. Om røren er veldig tjukk kan du spe den med litt melk eller vann.

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *