Laktosfri rømmedressing passer til salater og som dipp til både grønnsaker og mer usunn snacks.

Jeg elsker salat, men må innrømme at salat uten dressing er litt trist. Derfor har jeg laget laktosefri rømmedressing som kan varieres alt etter smak og behag.

Lagr

Noen ganger er det enkle veldig bra!

Se også: Slik lager jeg lavFODMAP bbq-saus

Lagre

Laktosefri rømmedressing

150 g. laktosefri rømme

Ca. 30-35 g. ketchup

1 ts. balsamicoglase

Se også: Slik lager jeg hjemmelaget balsamicoglaze

100 g. laktosefri cottage cheese (kan utelates, men bruk da litt mindre ketchup)

Litt salt, pepper og cayennepepper eller chili.

Andre krydder man kan bruke: Gressløk, karri, oregano, paprika…

Lagre

Fremgangsmåte

Bland laktosefri rømme med resten av ingrediensene. Om du har brukt cottage cheese kan du bruke en stavmikser for å gjøre dressingen klumpefri. Du får nok ikke dressingen 100% klumpefri, men den vil ihvertfall bli litt glattere, hvis det er et ønske.

Lagre

Vedrørende vanlig cottage cheese og laktose: Det er 1,5 g. laktose pr. 100 g. cottage cheese. Det er veldig lite, spesielt med tanke på at man her ikke kommer til å spise mer enn toppen 1/4 av dressingen. De aller fleste vil tåle den mengden med laktose. MEN er du som meg, som er veldig sensitiv for laktose, så er det heldigvis mulig å ta tak i laktosefri cottage cheese. Hvis du ikke får tak i laktosefri cottage cheese kan du også bruke laktase.

Les mer: Virker laktase for å spalte laktose?

Til dessert kan jeg anbefale følgende: Kjempegod kake med karamell og sjokolade (selvfølgelig gluten- og laktosefri)

(Salat lager du av salat, tomat, skinke, egg, litt ost, litt revet gulrot, agurk, paprika… det du måtte ha i hus av grønnsaker…)

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.