Sousvide vannbad og Futura vakuumpakkemaskin[/caption]

I dag oppretter jeg en ny kategori her, nemlig sousvide. Soudvide betyr «under vakuum». Man vakumpakker maten og legger den i vannbad med en bestemt temperatur og langtidskoker maten. Forskjellig kjøtt skal ha forskjellig temperatur. Fordelene med dette er mange:

  1. Steketemperaturen blir jevn i hele kjøttstykket. Man slipper altså deler med overstekt kjøtt og/eller deler med for lite stekt kjøtt.

    2. Ved langtidskoking gjør det ikke noe om kjernetemperaturen er litt lavere enn den man vanligvis bruker fordi maten blir langtidskokt og bakterier som salomonella ol. vil bli drept ved lavere varme over lang tid. Kjøttet vil derfor bevare mye mer av saftigheten og vil bli veldig mørt og fint.

    3. Alt krydder og urter blir liggende inntil kjøttstykket og ikke ved siden av.

Det er sikkert flere fordeler og… En ulempe, men noen vil si også fodel, er at det ikke kommer matlukt i huset.

Etter at kjøttet er ferdig skal det stekes raskt på høy varme, for å gi det en god stekeskorpe.

For en på lav FODMAP er sousvide kjempebra fordi maten vil smake mye og godt, selv uten løk og sterke krydderier! Jeg fikk min maskin da jeg akkurat var begynt på lav FODMAP og må si jeg digger den mer og mer for hver dag som går!

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.