Dette var mitt første forsøk på å lage gluten- og laktosefri ostesoufflé. Ha, det kan virke som om lav FODMAP-dietten har fått meg til å bli enda mer nysgjerrig på matlaging! Av en eller annen merkelig grunn hevet de seg på en merkelig måte og jeg lurer på om jeg muligens brukte litt for mye rismel? Får prøve med litt mindre neste gang…

Vil du heller lage skinkepai, uten paiskall?

Gluten- og laktosefri ostesoufflé

3 stk.

1,2 dl. laktosefri melk

25 g. smør

15 g. rismel

25 g. parmesan

2 eggehviter

2 eggeplommer

Sett stekeovnen på 180 grader og smør 3 souffleformer.

Fremgangsmåte

Smelt smørret og rør inn melet. Spe med melken og gi røren et oppkok og la den småkoke i 5 min. Ta av platen og rør inn parmesanosten og eggeplommene.

Visp eggehvitene stive og rør inn halvparten i ris/eggeblandingen. Vend resten av eggehviten forsiktig inn. Legg røren i 3 former og stek souffle’en på midterste rille i 30 min. IKKE lukk opp ovnsdøren før, da vil souffle’en falle sammen! Serveres rett fra ovnen.

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

 1. Eric

  Spennende! De så utrollig flotte ut også, det har jeg lyst til å prøve! Gledelig at du har gluten og laktosefrie oppskrifter 🙂

  • Cecilie

   Tusen takk Eric, det er bare å teste ut og det var mye enklere enn jeg hadde trodd på forhånd. Irriterende enkelt egentlig… 🙂

 2. kristina

  Hei! Jeg lurte på om du hadde noen tips til hvor man kan kjøpe spesialmel, som rismel og bokhvetemel, og risnudler? 🙂

  • Cecilie

   Rismel og risnudler får du (billig) på «innvandrerbutikker». Bokhvetemel tror jeg du får på helsekostbutikker. C.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.