Salte lav FODMAP ostekjeks er kjempegode som de er, helt naturell, eller med litt smør og ost!

Disse kjeksene laget jeg første gang da jeg begynte på lav FODMAP-dietten og jeg var veldig mye dårlig. Da spiste jeg kjeksene helt tørre, uten noe pålegg. Det var stort sett det eneste jeg orket å spise mange dager.

Vil du heller lage sjokoladecookies med havre?

Oppskrift på salte lav FODMAP ostekjeks

200 g. TORO glutenfritt lyst mel

1/2 ts. bakepulver

120 g. smør

2 egg

50-60 g. revet parmesan

Ev. litt vann

1 egg til pensling

Flaksalt (f.eks. Maldon)

Fremgangsmåte

Bland mel, parmesanost og bakepulveret og smuldre smøret inn. Tilsett lettpisket egg og samle deigen raskt. Om du føler at deigen er for tørr kan du tilsette litt vann.

Ta ca. 15 g. deig og kjevle den ut til en rund, tynn kjeks. Jeg fant ut at det var lettest å gjøre dette direkte på bakepapiret. Når du har kjevlet ut alle kjeksene pensler du første brettet med lettpisket egg, prikker kjeksene med en gaffel og strør litt flaksalt på alle kjeksene. Sett brettet i ovnen. Pensle, prikke og salte det neste brettet med kjeks rett før du setter det inn i ovnen.

Stekes på midterste rille, 200 grader i ca. 4-6 min.

Kjeksene holder en ukes tid i en tett boks, med mindre du (eller noen andre) spiser de opp med en gang!

TIPS:

Ønsker du kjeks med litt mer tyggemotstand? Prøv å lage knekkebrød med chiafrø.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.