lavFODMAP potetlompe til lunsj

av | feb 24, 2016 | Frokost og lunsj, Glutenfri bakst, lavFODMAP oppskrifter | 0 kommentarer

lavFODMAP potetlompe til lunsjlavFODMAP potetlompe til lunsj

Potetlompen du kjøper på butikken er ikke helt fri for hvetemel/spelt, men hovedingrediensen er potet og det er ca. 10-12% hvetemel eller spelt. Er man i eliminasjon tillater lavFODMAP-dietten ca. 25 g. hveteskive (tilsvarende en tynn, liten skive) og det vil si at en potetlompe eller to fortsatt vil være innenfor. NB! Disse er IKKE glutenfrie og må ikke spises om du har cøliaki!

Bruk potetlompe kreativt!

Å kunne bruke potetlompe kreativt kan gjøre frokosten og/eller lunsjen litt lettere. Her har jeg laget lavFODMAP potetlompe til lunsj : stekt et egg på begge sider og trykket det ganske flatt. Egget ble lagt på en potetlompe sammen med litt kokt skinke før jeg rullet lompen sammen. Ved siden av hadde jeg litt tomat og agurk. Dette var skikkelig, skikkelig godt og så utrolig enkelt!

PS. Du kan selvfølgelig bruke hjemmelagde potetlomper også, men av og til, ganske ofte faktisk, er det veldig greit å kunne bruke det lille av ferdigvarer som vi kan spise. Vil du gjøre dagliglivet enda enklere kan du kjøpe potetlomper og fryse dem med litt bakepapir mellom. Da tiner de superfort.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.