Glutenfrie og laktosefrie vannbakkels

av | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 0 kommentarer

Glutenfrie og laktosefrie vannbakkels har mange bruksområder!

I dag ble jeg inspirert av Hobbykokken som laget churros. Det første jeg tenkte på da jeg så innlegget om churros var en episode av Masterchef – Norge, der Håvard (komiker, ikke sikker på etternavnet) laget churros. Eller rettere sagt, planen var å lage churros, men det gikk ikke helt etter planen kan man si. Det var rett og slett hysterisk morsomt!

Churros er frityrstekte vannbakkels som servers med sukker og kanel og/eller varm sjokolade. Når jeg har vært i Spania har jeg pleid å få churros til frokost. Barna spiser det da med sukker eller så dypper de den i den varme kakaoen sin.

Her er oppskrift på churros!

Jeg har laget vannbakkels mange ganger og det har stort sett alltid gått bra. Jeg ble derfor veldig nysgjerrig på om det var mulig å lage vannbakkels/churros melke- og glutenfritt. Så jeg satte i gang.

Glutenfrie og laktosefrie vannbakkels

50 g. smør

125 g. vann

70 g. Toro glutenfri lys melblanding

2 egg

Fremgangsmåte:

Kok opp smøret og vannet. Hell melet i gryten og rør godt mens gryten fortsatt står på varmen. Pass på at smøret ikke «tyter ut» av melblandingen, da har den stått for lenge/du har rørt for mye.

Slik skal melblandingen se ut etter du har rørt akkurat passelig

Slik skal melblandingen se ut etter du har rørt akkurat passelig

Ta gryten av platen og øa melbalndingen stå en liten stund, ca. 5 min. Rør så inn ett og ett egg. I det du rører inn egget ser det ut som om det umulig kan bli noe deig.

Slik så blandingen min ut etter 2. egget….

Slik så blandingen min ut etter 2. egget….

Da må du bare røre mer. Plutselig merker du at deigen «gir etter» og plutselig har du fått en fin deig, som ikke skiller seg. Gjør det samme med neste egget.

Slik ser deigen ut etter 2. egget er rørt skikkelig inn

Slik ser deigen ut etter at 2. egget er rørt skikkelig inn

 

Sett deigen på plate, enten med skje eller om du har en kremsprøyte kan du bruke den. Husk at vannbakkelsene vil bli nesten dobbelt så store i ovnen!

Stekes i 200 g., midterste rille i 25-30 min. IKKE fall for fristelsen til å åpne ovnsdøren før vannbakkelsene er ferdige, da vil de falle sammen.

Siden jeg har litt dårlig erfaring med at glutenfritt mel faller litt sammen var jeg redd for at dette ville skje med vannbakkelsene mine, men det skjedde ikke, utrolig nok!

IMG_5034

 

IMG_5035

 

Bildet over viser hvordan vannbakkelsen så ut inni. Nå er det en stund siden jeg har laget vannbakkels, men jeg tror de glutenfrie ser ganske like ut til vanlige vannbakkels. Konsistensen er litt mykere, men jeg vil si at dette var et meget vellykket bakeeksperiment!

Jeg delte vannbakkelsen og fyllte den med sjokoladekrem fra spumaflasken min (kommer tilbake til denne). Etter at jeg hadde tatt bildene husket jeg på at vannbakkelsene er ganske hule inni og prøvde derfor å bare putte kremsprøytespissen inni på toppen og trykke på avtrekkeren. Det endte med en meget vellykket kremfyllt vannbakkels!

Ellers kan man fylle vannbakkelsene med det meste egentlig, også pålegg! Kommer tilbake til dette senere, samt churros, som denne artikkelen startet med.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.