Glutenfrie churros var et testprosjekt som endte ganske bra. Siden det var en test brydde jeg meg ikke med å finne kremsprøyten min (en gammel en som jeg ikke har brukt på lenge og som ligger langt inne i skapet), men la deigen med skje i stedet for å lage lange, fine stenger. Det er godt mulig resultatet hadde blitt bedre med en kremsprøyte, siden stengene hadde blitt tynnere enn det jeg lagde ballene mine.

Oppskrift på glutenfrie churros

Bruk vannbakkelsoppskriften på deigen, men i stedet for å sette deigen på stekebrett putter du den i en kremsprøyte. Kok opp olje og lag lange stenger ved å sprute deigen, med kremsprøyten, ned i oljen. Stek til de er gyldne.

Grunnet testprosjektet brydde ikke jeg meg med å bruke en stor gryte med mye olje, jeg brukte heller en liten stekepanne med  1,5-2 cm. olje. I tillegg hadde jeg ingen kremsprøyte, så det ble små baller og ikke lange stenger.

Glutenfrie churros

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når churrosene er ferdige legger du de på et tørkepapir for å få vekk det overflødige fettet.

 

Glutenfrie churros

Jeg ble ikke 100% fornøyd med disse da de ikke fikk den litt seige, litt sprø stekeskorpen som de churrosene jeg har spist i Spania har hatt, men bevares, de ble helt greie. Jeg prøvde å steke de lenger, for å få denne skorpen, men det ble bare ikke det samme. Det er her jeg tror at en kremsprøyte kanskje kunne endret konsistensen på stekeskorpen, men det vet jeg ikke enda. Jeg er ikke superglad i churros, så jeg tviler på at jeg kommer til å gidde og prøve…

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.