Melkefri havre- og kokosis med sjokoladebiter

av | apr 9, 2015 | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 4 kommentarer

Melkefri havre- og kokosis med sjokoladebiter ble en stor hit på julaften!

På julaften var vi sammen med nevøene mine. Den ene tåler ikke melkeproteiner så da måtte tante eksperimentere litt på kjøkkenet slik at også han med melkeproteinallergi skulle få skikkelig fest. Resulatet ble is på havrefløte og kokosmelk med sjokolade. Ifølge resten av besøket var denne desserten vel så god som, om ikke bedre enn, den (laktosefrie) sherryfromasjen vi andre fikk servert!

Oppskrift på laktosefri is med laktosefri fløte

For å lage 3-4 porsjoner med melkefri havre- og kokosis med sjokoladebiter trenger du:

2 eggeplommer

80 g. sukker

2 dl. havrefløte

1 kartong med ekstra kremet kokosmek

Litt revet melkefri sjokolade

Fremgangsmåte:

Pisk havrefløten i en bolle. Pisk eggeplommene og sukkeret luftig i en annen bolle. Bland havrefløten med eggeblandingen og tilsett resten av ingrediensene. Kjør blandingen i ismaskin i ca. 30 min. eller til isen er frosset. Eventuelt kan du sette isen i frysen, men røre i den ca. hver halvtime 3-4 ganger for å unngå iskrystaller.

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

 1. Ida Gremmetsen

  Hei! Vet du om havrerømme fra oatly er LFM ? iMat Fraiche heter den. 🙂

  Svar
  • Cecilie

   Jeg kjenner ikke til den, men jeg mener at jeg har lest at den er lav. Bare husk at havremelk bare er lavFODMAP inntil 30 g. Da ville jeg ikke gått over 30 g. med havrerømme heller! Xxx.

   Svar
 2. Synnøve C. Samsøe

  Hei!

  Et tips; det er melk i Dronning Kokesjokolade.

  Svar
  • Cecilie

   Oj, det er helt riktig!!! Tenkte ikke på det siden nevøen min tålte den. Skal tette det med en gang. Takk fot hjelpen! Xxx.

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *