Biola inneholder probiotika. Tidligere ble probiotika anbefalt til alle pasienter med IBS, nå er forskerne er litt uenige om effekten. Likevel er det mange som har god effekt av probiotiske drikker som Biola, spesielt når de går på en antibiotikakur, som dreper både de dårlige og gode bakteriene i tarmen.

Er syrnede melkeprodukter lav på laktose?

Jeg vet ikke hvor det kommer fra, men jeg har hørt at noen mener at det er mindre laktose i syrnede melkeprodukter. Ifølge Tine.no sin tabell over laktoseinnhold i melkeprodukter er det like mye, og til og med mer, laktose i enkelte syrnede melkeprodukter i forhold til i vanlig melk. Yoghurt naturell inneholder for eksempel 5,8% laktose, mens vanlig lettmelk inneholder 4,7%. Å si at syrnede melkeprodukter er lav på laktose er derfor feil.

Ny laktosefri Biola, uten smak!

Tidligere fantes det ikke laktosefri Biola. For noen år siden kom Tine ut med to laktosefrie varianter: En med blåbærsmak og en med jordbærsmak. Disse inneholdt litt frukjuicekonsentrat, henholdsvis 5% og 3%. For dem som er veldig var for fruktose kan 5% fruktjuicekonsentrat være et problem, mens den på 3% burde gå greit.

Les mer om fruktjuicekonsentrat og lavFODMAP

I går fikk jeg en mail, fra en leser av meg. Hun kunne fortelle at det nå er kommet en laktosefri Biola uten smak. Tilsett bær og frukt som du tåler, drikk den som den er, eller bruk den i matlaging istedenfor kefirmelk. Bytt gjerne ut litt av den laktosefrie melken med laktosefri Biola i frokostvaflene dine!

Oppskrift på frokostvafler