Jeg har tidligere skrevet om alle fordelene ved sousvide. Da jeg kjøpte maskinen min trodde jeg det var enklere enn det var. Det er enkelt, men iflg. det jeg hadde lest, ville kjøttet bli perfekt uansett steketid nærmest. Dette var feil og det har vist seg at man må prøve seg frem her, som med det meste innen matlaging.

Temperatur og tid

For noen dager siden prøvde jeg meg igjen på sousvide svinestek og denne gangen ble resultatet perfekt. Jeg tror jeg har hatt en tendens til å bruke litt for høy varme og/eller å bruke for mye tid. (Lammesteken på 56 grader i 24 timer ble IKKE bra, her burde jeg nok gått ned til 6-7 timer, kanskje enda mindre…)

Siden jeg er litt lei av vanlig svinestek tenkte jeg at jeg ville prøve meg på svinestek sousvide med kinesisk vri og jeg brukte derfor mye «5 spices» krydder som jeg kjøpte i Kina. Dette består av bare lav FODMAP-krydder! I tillegg gnidde jeg inn steken med salt, cayennepepper og en del grovhakket, tørket chili.

Sousvidemaskinen ble satt på 60 grader. Etter 9 timer fikk steken en tur på stekepannen med litt smør og ble perfekt! Det eneste som ikke ble perfekt var svoret, som blir ganske «soggy» og ekkelt etter 9 timer sousvide. Jeg vet det er mulig å få svoret bra, også etter sousvide, men siden ingen i huset her liker svor, har jeg ikke satt meg inn i akkurat det.

Serveres med potet eller ris, litt kokt gulrot og saus.

Sausen ble laget av følgende:

Stekesky

1,5 dl. fløte

2 ts. rismel

Salt

Litt ekstra «5 spices» krydderblanding

1 ss. sukker

2 ss. balsamicoglaze

Fremgangsmåte:

Kok opp stekeskyen. Bland fløten med rismelet og hell blandingen i stekeskyen. Smak til med salt, sukker, litt ekstra krydder og balsamicoglaze.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.