Gluten- og laktosefrie tradisjonelle vafler var mitt bidrag til Martbloggsentralens sin utfordring om å lage vaffeloppskrift til sjømannskirken  i Rio de Janeiro.

Kirken, som har vært etterlengtet, åpner 3. mai. Den vil at en matblogger skal lage deres helt spesielle oppskrift – slik at alle gjestene kan få et hjertevarmt møte med de kjære vaflene også i sambaens land.

Mitt største problem når jeg er ute og reiser, noe jeg er ganske ofte, er at jeg ikke får tak i gluten- og laktosefri mat. I tillegg må jeg ha mel uten maismel og det gjør jakten på allergifri mat i utlandet enda vanskeligere. Jeg har derfor laget en gluten- og laktosefri vaffeloppskrift slik at også allergikere kan få oppleve både hjertevarmen og vafler når de besøker sjømannskirken i Rio.

Vil du heller lage pannekaker?

Gluten- og laktosefrie tradisjonelle vafler

(Ca. 10 stk.)

150 g. laktosefri cottage cheese

4 egg

300 g. laktosefri melk

190 g. lys, glutenfri melblanding

4 ts. sukker

1 ts. vaniljesukker

50 g. olje eller smør

Tilbereding

Bruk en stavmikser for å få cottage-cheesen klumpefri. Tilsett melk og egg og visp godt. Bland inn mel sukker, vaniljesukker og til slutt olje. La røren stå å svelge i ca. 15-20 min. Om røren er veldig tykk kan du tilsette litt mer melk.

Stek vaflene!

Serveres med en klatt med rømme og litt syltetøy, smør og sukker, smør og brunost eller litt laktosefri krem med laktosefri dulce de leche.

Mange gode minner fra Sjømannskirken i Liverpool

Selv har jeg mange og gode minner fra sjømannskirken. Selv om vi ikke regner oss for å være veldig kristne, brukte vi sjømannskirken det året vi bodde i Liverpool. Det er dette jeg synes er så bra med akkurat sjømannskirken, hos dem er dørene åpne for alle!

Sønnen var 10 år og kunne lite engelsk da vi flyttet til Liverpool. Da var det godt både å få nye venner og å kunne snakke norsk i sjømannskirken. For oss voksne var det også kjekt å få nye bekjentskap og ikke minst, ha noen å spørre om praktiske ting, som for eksempel lege og tannlege.

Om vi spiste vafler i sjømannskirken? Klart det! Hver lørdag var det vaffel-lørdag! Dette er 7 år siden og jeg kan derfor ikke huske hvilken oppskrift som ble brukt, men jeg husker at jeg følte meg veldig norsk da jeg satt og spiste vafler sammen med mange andre ”hel- eller delvis nordmenn”. (Mange av de som brukte sjømannskirken var etterkommere etter nordmenn og hadde bodd hele livet i utlandet.)

Om 1,5 år drar vi på et nytt utenlandsopphold, til Kina. Dessverre har ikke sjømannskirken base i hverken Kina, Korea eller Japan (har feiret jul og 17. mai der) da de kun har en ambulerende prest i disse områdene. Hadde det vært en sjømannskirke i nærheten av der vi skal bo i Kina er jeg ganske sikker på at jeg hadde meldt meg som frivillig, både for å få miljøet, men også for å få noe meningsfyllt å gjøre når mannen er på jobb.

 

 

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.