Fromasjkake med yoghurt, frukt og bær (laktosefri, glutenfri)

av | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 2 kommentarer

Fromasjkake med yoghurt, frukt og bær, som også er glutenfri og laktosefri, fikk jeg oppskriften på av en nabo for over ti år siden. Den gangen laget jeg den med fruktcocktail på boks. I går laget jeg den med en annen vri: Friske frukter og bær i tillegg til at jeg byttet ut en del av fløten med yoghurt naturell. Jeg hadde ikke så mye forskjellig bær og frukt, men her kan du bruke den frukten og de bærene du selv ønsker!

Til en rund springform med fromasjkake med yoghurt trenger du:

1 kurv jordbær, renset, vasket og skjært i biter

2 bananer, skjært i biter

100 g. blåbær

1 pk. gele

150 g. laktosefri kremfløte

150 g. laktosefri yoghurt

Fremgangsmåte:

Lag gele etter anvisningen på pakken, men bruk 2 dl. vann. Mens gele’en blir kald (ikke så kald at den stivner), skreller, renser og skjærer du opp frukten og pisker kremen. Bland kremen og yoghurten og bland inn den kalde gele’en og frukten. Hell alt sammen i en springform og la det stå kaldt i 2-3 timer.

Serveres som den er eller med et lite dryss revet sjokolade på toppen. Coop sin mørke kokesjokolade er både laktosefri og melkefri og Dronning kokesjokolade inneholder kun spor av melk og er derfor lavFODMAP, les om hvorfor her.

Har du rester? Da kan du fryse den å lage milkshake!

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. kristina

    Hei! Er alle typer gele(fra freia) lavfodmap? 🙂

    • Cecilie

      Det tror jeg. Jordbær, bringebær, sitron er ihvertfall. 🙂 C.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.