Mitt andre prosjekt: lavFODMAP-forklær

av | Hverdagen | 2 kommentarer

Det hele begynte da jeg trengte et forkle til bildene i boken.

Jeg trenger et forkle, helst i fargen beige, noen som har et som vi kan låne?

Jeg fikk forslag til hvor jeg kunne kjøpe, men ingen som kunne låne meg et. Plutselig fikk jeg en melding i innboksen min:

Vi syr et!

Noen timer etterpå hadde vi en ferdig skisse til et forkle. Morgenen etter, da vi stod og ventet på at stoffbutikken skulle åpne kom det som lyn fra klar himmel:

Selvfølgelig må vi lage flere av disse geniale forklærne og selvfølgelig skal vi gi oppdraget til Nordnes Verksteder!

Samme kvelden hadde vi et ferdig forkle som jeg kunne bruke på bildene dagen etter! Det geniale med forkleet er at vi har sydd på en borrelås på magen og håndklærne slik at man kan feste håndklærne på magen. I tillegg har forkleet en mobillomme samt en lomme til en penn (for egne notater i boken) på høyre side. Både forkle og håndklær er sydd i 100% lin og alt er sydd for hånd!

lavfodmap - 19Til lanseringen av boken fikk vi sydd 23 «limitied edition» versjoner av forkleet – vi trengte litt respons før vi eventuelt fortsatte produksjonen. Og for en respons! Til vår glede ble nesten alle forklærne solgt (jeg tror det er ett eller to igjen) og det er nå bestemt at Nordnes Verksteder skal sette i gang en litt større produksjon.

Nordnes Verksteder er en attføringsbedrift, en bedrift for mennesker som av en eller annen grunn har falt utenfor ordinært arbeidsliv. Jeg synes det er viktig å bruke både lokal arbeidskraft og sosialt engasjement når dette er mulig og her var det altså mulig å gjøre begge deler. Fordi jeg ønsker at Nordes Verksteder skal få mest mulig av inntektene er det de som står for  for produksjon og distribusjon. Om du har butikk og ønsker å selge forklærne er det bare å ta kontakt med meg, så skal jeg formidle kontakten videre. Det er heller ikke noe i veien for at du tar direkte kontakt med Nordnes Verskteder.

Til trykkingen av logo har vi brukt A2G, som også er en attføringsbedrift.

Husk at om du kjøper et forkle, så er du med på å gjøre en forskjell. Ikke for meg, men for de personene som får en jobb å gå til, et nettverk, en identitet som arbeidstaker, mestringsfølelse… I tillegg får du selvfølgelig et utrolig lekkert og ikke minst, smart og nyttig forkle!

 

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

  1. Connie M. N.

    Så smart, Cecilie, digger tankegangen din her altså 🙂

    • Cecilie

      Ja, ikke sant! Tror det er noe i uttrykket: «En gang grunder, alltid grunder.» Jeg merker ihvertfall at det ikke er så mye som skal til før hodet og tankene mine begynner å spinne. Da er jeg veldig glad for at jeg har kontakt med mange andre grundere som har mulighet til å sette ideene ut i live, det har jeg ikke alltid kapasitet til selv. 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Hverdagen

LavFODMAPere

LavFODMAPere For noen uker siden arrangerte jeg det første lavFODMAP-treffet i Bergen. Man kan vel trygt si at dette ble en stor suksess. Vi var 11 lavFODMAPere som møttes på Impact HUB Bergen, der jeg er medlem. Jeg leide "loftet" og laget mat: Gulrosuppe,...

Les mer...