Hotellomtale: Scandic Vulkan, Oslo

av | Hotellomtaler | 0 kommentarer

Hotellomtale: Scandic Vulkan, Oslo skrevet av Kathrine Baldersheim. Tusen takk!

Scandic Vulkan i Oslo

I midten av april 2015 var jeg på samling med jobben min i Oslo. Vi bodde 2 dager på Vulcan Scandic. Som hotellet skriver på sin hjemmeside: «Scandic Vulkan er et moderne hotell med en attraktiv beliggenhet på Vulkan i Oslo, kun et steinkast fra den trendy bydelen Grünerløkka og vegg-i-vegg med en av Oslos største attraksjoner, Mathallen Oslo.» I tillegg ligger et nytt surdeigsbakeri, Handwerk bakeri like ved av hotellet.

Dette var første overnattingstur i regi av jobben siden jeg startet med lavfodmap dietten i august 2014. Jeg hadde sendt mail til hotellet noen dager i forveien om hva jeg tålte/ikke tålte og fått tilbakemelding at de som hadde med bookingen å gjøre hadde sendt det videre til kjøkkensjefen og at de selvfølgelig skulle ordne dette.

11208886_10152931170982956_531215234_nJeg var veldig spent da jeg ankom hotellet på hvordan disse to dagene ville bli matmessig. Jeg tenkte det var fint å gi beskjed allerede ved ankomst at jeg hadde vært i kontakt med dem. Her skulle det vise seg at jeg ikke hadde trengt å bekymre meg. Resepsjonisten ringte kjøkkenet for å høre om de hadde fått henvendelsen min. Helt uventet ønsket kokken å komme opp å snakke meg. Der stod jeg og ventet og jeg følte meg glad. Tenk at kokken ville snakke direkte med meg. Wow tenkte jeg. Det å snakke direkte med kilden og at informasjon ikke forsvinner på veien. Dette hørtes ut som det kom til å bli to flotte dager. Kokken fortalte at de skulle gjøre det de kunne for at jeg også skulle få like god mat som de andre. Vi avtalte at jeg skulle spørre etter han da jeg kom til lunsj. Igjen ble jeg godt mottatt. Kokken viste meg rundt i buffeen og fortalte meg hva jeg kunne spise som var lavfodmap . Deretter hentet de et eget serveringsbrett til meg med kun lavfodmap mat. Det var helt fantastisk. Jeg fikk blåskjell, reker og laks med mye deilig salat. I buffeen var det mer salat, poteter, ris og ulike typer spekemat. Da lunsjen nærmet seg ferdig kom kokken ut og spurte meg hva jeg kunne spise som mellommåltid senere på dagen. Han kom med et forslag som jeg ikke kunne spise og da hadde han noe annet på lur. Jeg fikk en deilig mousse da de andre fikk vafler. Ellers var det tilgjengelig endel lavfodmap frukt igjennom dagen.
11198929_10152931170892956_297290677_n

Dag 2 startet med en deilig frokost. Der hadde de mye å velge i, som glutenfrie og laktosefri produkter. Frokosten min var reddet med cottage cheese, laktosefri yoghurt, lønnesirup med ulike frø og kjerner og frisk frukt. Alt i lavfodmap. Fantastisk følelse å få mat som «hjemme». Til lunsj hadde kokken tilberedt fantastisk rødspette med deilige grønnsaker til og som gårsdagen fikk jeg deilig mousse senere på dagen.

Den servicen jeg fikk på hotellet, alt fra resepsjonisten til kokken til bookingen var helt fantastisk. Jeg kunne ikke blitt bedre mottatt og fått så utrolig god mat. Dette hotellet vil jeg anbefale på det sterkeste. Får jeg mulighet en annen gang vil jeg reise tilbake dit. I ettertid har denne positive opplevelsen ført til at å gå ut å spise er mulig på lavfodmap dietten og å få mye god mat. Fokuset blir på god mat og kose seg sammen med andre om det er familie, venner og kollega og ikke bekymre seg om jeg tåler maten eller ikke. Det gjelder å planlegge litt i forkant og ikke ta ting på sparket. Jeg har allerede vært på matlagingskurs i lavfodmap i regi av Cecilie Hauge Ågotnes, samtidig som jeg vært på en bedre restaurant i Bergen og spist. Neste helg skal jeg også ut å spise og gleder meg kjempe masse allerede.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

lavFODMAP-bøker

Ny lavFODMAP-bok!

De siste månedene er det mange som har spurt meg om det kommer en oppfølger til den forrige boken min. Hittil har jeg vært litt hemmelighetsfull og jobbet i det skjulte, men nå er tiden inne for å si det: Ja, det kommer en ny lavFODMAP-bok! Jeg er veldig fornøyd...

Les mer...