Oliventapenade
Det er mange som savner dipper og sauser når de følger lavFODMAP-dietten. Før jeg selv startet på dietten laget jeg mye pesto av soltørket tomat og det er noe jeg virkelig har savnet. Litt soltørket tomat er lavFODMAP (så lenge det ikke er hvitløk i), men de store mengdene kan fort lage trøbbel. Da jeg var på Kreta fikk jeg oliventapenade og begynte da å lure litt på hvorfor i alle dager jeg ikke har laget det hjemme!
I dag var altså dagen da jeg skulle teste ut å lage tapenade av greske oliven. Jeg er litt usikker på hva som egentlig skal være i denne, men jeg tok sjansen på å lage min helt egen versjon. Og den ble bare…. ååååh, så god! Sammen med surdeigsbrød av spelt kunne jeg lukke øynene å drømme meg tilbake til Kreta, sukk…
Til en liten skål med oliventapenade trenger du:
100 g. oliven
2 ss. god olivenolje
20 g. pinjekjerner
20 g. raspet parmesanost
litt pepper
Kjør oliven og pinjekjerner i en foodprosessor eller «hakkeboksen» til stavmikseren. Tilsett olivenolje, parmesanost og litt pepper. Så enkelt og så godt!
0 kommentarer