Oliventapenade

Det er mange som savner dipper og sauser når de følger lavFODMAP-dietten. Før jeg selv startet på dietten laget jeg mye pesto av soltørket tomat og det er noe jeg virkelig har savnet. Litt soltørket tomat er lavFODMAP (så lenge det ikke er hvitløk i), men de store mengdene kan fort lage trøbbel. Da jeg var på Kreta fikk jeg oliventapenade og begynte da å lure litt på hvorfor i alle dager jeg ikke har laget det hjemme!

I dag var altså dagen da jeg skulle teste ut å lage tapenade av greske oliven. Jeg er litt usikker på hva som egentlig skal være i denne, men jeg tok sjansen på å lage min helt egen versjon. Og den ble bare…. ååååh, så god! Sammen med surdeigsbrød av spelt kunne jeg lukke øynene å drømme meg tilbake til Kreta, sukk…

Til en liten skål med oliventapenade trenger du:

100 g. oliven

2 ss. god olivenolje

20 g. pinjekjerner

20 g. raspet parmesanost

litt pepper

Kjør oliven og pinjekjerner i en foodprosessor eller «hakkeboksen» til stavmikseren. Tilsett olivenolje, parmesanost og litt pepper. Så enkelt og så godt!

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.