Jeg leter fortsatt etter noe som er enkelt å lage og som jeg kan ha med meg på reise. På søndag drar jeg til Kypros og derfor måtte jeg teste ut å lage glutenfri hjemmelaget muslibar i dag.

Oppskriften har jeg satt sammen av flere jeg har funnet på nettet, så spenningen var ganske stor da jeg tok første smakebit. Jeg kan forsikre om at de var knallgode. Jeg er dog litt spent på hva magen sier, pga. litt mye kjerner og havregryn på en gang. Jeg tåler ikke nøtter, men jeg kan tenke meg at nøtter vil gjøre barene enda bedre!

Glutenfri hjemmelaget muslibar

90 g. havregryn

25 g. solsikkekjerner

25 g. gresskarkjerner

25 g. sukker

30 g. olje/smør

1 egg

Noen ruter hakket kokesjokolade (ikke nødvendig)

Du kan spise mørk kokesjokolade på lavFODMAP-dietten

Tilbereding

Bland alle ingrediensene godt sammen og sett barene med skje på bakepapir. Trykk lett sammen. Stek på midterste rille i 160 g. i 25-30 min. Barene holder seg i en tett boks i 1,5 – 2 uker.

NB! Havregryn har en mengdebegrending på rundt 23 g. Før du vet hvor mye havregryn du tåler bør du derfor ikke spise mer enn ca. 1/5 del av denne oppskriften.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.