Fordi jeg skal ha besøk i morgen laget jeg creme brulee i dag. Besøket består av andre som også går på FODMAP, damer jeg er blitt kjent med i en lav FODMAP gruppe på Facebook(!). (Det kommer et eget innlegg om dette!) Jeg liker creme brule best når den er kald-lunken, derfor lager jeg den alltid dagen før jeg skal bruke den. Siden jeg elsker å eksperiementere laget jeg noen ekstra som jeg kunne leke meg litt med. Resultatet ble som creme brulee med en liten vri

Creme brulee

3 eggeplommer

3 dl. laktosefri kremfløte

1,5 ts. vaniljesukker

2 ss. sukker

Varm opp fløten. Pisk eggeplommene, vaniljesukker og sukker og hell blandingen i den varme fløten mens du rører godt. Hell blandingen i små former som du setter i en langpanne med kokende vann. Sett langpannen i ovnen, 150 grader i ca. 30 – 40 min. Avkjøl.

«Toppen»

Enten:

1-2 ts. brunt sukker

Eller:

40 g. eggehvite

40 g. sukker

Det er den sistnevnte toppen jeg prøvde meg på i dag. Pisk eggehviten helt stiv og tilsett sukkeret litt og litt. Pisk til blandingen er blitt helt seig.

Om du har sprøytepose bruker du den, hvis ikke er det mulig å bruke en brødpose: Putt blandingen i brødposen og klipp et lite hull i det ene hjørnet. Blir ikke like fint som med en sprøytepose, men er bedre enn ingenting!

Sprøyt egge- og sukkerblandingen over creme brulee’en.

IMG_4982

 

Sett grillen i stekeovnen på fullt og sett formene inn igjen i ovenen (uten vannbad). La stå til de har fått en gylden farge. Følg med hele tiden, plutselig er de svidd! (Her snakker jeg av erfaring…)

For deg som heller vil ha Verden Beste

Om du vil lage tradisjonell creme brulee legger du brunt sukker på puddingen og brenner det hele med en creme brulee brenner slik at du får en tynn hinne med karamellisert, hardt sukker på toppen.

Jeg er litt usikker på om jeg liker den tradisjonelle creme brulee’en best, men mannen mener han likte min vri best. Hva gjestene får i morgen er enda ikke bestemt!

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. Ashlee

    Min samboer ønsker å prøve seg på denne til meg men han fant en oppskrift med helmelk. Du har ikke melk i oppskriften. . Funker dette fint ?

    • Cecilie

      Beklager veldig sent svar. Jeg var i London og hadde kun mobilen tilgjengenlig og da jeg kom hjem, gikk svaret i glemmeboken. Jeg regner med samboeren din har testet ut med h-melk? Gikk det bra? Jeg vil tro creme-brulee med melk vil bli mindre mektig enn med fløte, men at det er fullt mulig å lage. Kanskje prøve halvparten emd fløte og halvparten med melk (laktosefri selvfølgelig….)? Hehe, jeg tror muligens jeg må teste det ut selv en dag!

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.