Marinerte kyllinghjerter sto på menyen i dag. Dette er ikke noe jeg pleier å lage. Jeg har faktisk aldri laget kyllinghjerter i det hele tatt, men jeg har smakt det i Kina og Japan. I Japan får man ofte kyllinghjerter på yakitori restauranter, som grillspyd.

Les mer: Hva er yakitori?

Det er dog en stund siden jeg har smakt det og jeg mener at de jeg har fått i Japan har vært mye mindre. Mindre og ganske tørre.

Nå har jeg fått 2 poser med kyllinghjerter av Anne Lill, som er kokk, og som driver Stene Matglede. Jeg har en filosofi om at om jeg kan spise kyllingfilet, så kan jeg også spise kyllinghjerter. Jeg prøvde å søke på Google, etter oppskrifter, men jeg fant svært lite. Jeg var derfor ganske spent på resultatet, men marinerte kyllinghjerter skulle det bli i dag!

Marinterte kyllinghjerter

(Jeg er litt usikker på porsjonene her, da vi hadde det som en slags tapasrett)

Ca. 300 g. kyllinghjerter

Saften fra en halv sitron

1/4 ts. salt

3 ts. soyasaus

1/2- 1 ts. chilipulver (begynn med litt og smak heller til til slutt)

1,5 ts. sukker

1/4 ts. paprikapulver

Litt pepper

Litt olje til steking

Fremgangsmåte

Rens kyllinghjertene for fett og tørk de godt. Legg de i en skål og hell over sitronsaften. Tilsett resten av ingrediensene. Sett kyllinghjertene i kjøleskapet og la de stå kaldt i en times tid.

Foretrekker du noe annet? Slik lager jeg kylling i wok

Varm opp oljen i en wok eller stekepanne. Stek kyllinghjertene på middels-sterk varme (på min plate har jeg styrke fra 1-9, jeg brukte 7) i ca. 8-10 min.

Server marinerte kyllinghjerter som tapas.

Hvordan smaker marinerte kyllinghjerter?

marinerte kyllinghjerter

Jeg hadde en rar formening om at det skulle smake litt leveraktig og litt tørt. Jeg ble derfor utrolig overrasket over at det var både saftig, mørt og utrolig godt! Det smakte overhodet ikke lever og jeg syntes det smakte litt som and, faktisk. Kan virkelig, virkelig anbefales og jeg har planer om å bruke resten av kyllinghjertene til å lage flere digge oppsrkifter!

Hvor kan du kjøpe kyllinghjerter? Mine kyllinghjerter var fra Homlagarden men jeg tror du kan kjøpe kyllinghjerter på Meny også.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.