Spinatsuppe er sunt og godt. I tillegg er spinat er en av de få lav FODMAP grønnsakene, sammen med gulrot, som magen min ikke går helt «bananas» av. Likevel er det ikke en grønnsak som jeg har brukt spesielt mye, men det har jeg tenkt å endre på! Denne spinatsuppen ble knallgod og selv mannen, som i utgangspunktet aldri har vært spesielt glad i spinatsuppe, ville gjerne ha en porsjon til etter å ha fått servert dagens lunsj.

Hvis du er glad i suppe kan jeg også anbefale gulrotsuppe og tomatsuppe.

For å lage spinatsuppe trenger du:

300 g. frossen spinat

1-2 gulrøtter

En skvett med lavFODMAP-bulong (Touch of taste er lavFODMAP)ev. kan du bruke kraft eller bare litt ekstra salt

15 g. smør

0,5 dl. laktosefri fløte

Fremgangsmåte:

Kutt gulroten i terninger. Kok opp vann med salt eller buljong/kraft og kok gulrøttene og spinaten i 10-15 min. eller til gulrøttene er møre. Kjør blandingen i hurtimikser/kjøkkenmaskin/med stavmikser til du får en fin pure. Hell på vann til du har fått ønsket konsistens på suppen og gi suppen et oppkok. Rør inn smør og fløte og server.

Tips: For å gjøre suppen mer mettende kan du tilsette et kokt egg.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.