Gluten- og laktosefri ostekake

av | mar 1, 2015 | Desserter og kaker, lavFODMAP oppskrifter | 11 kommentarer

Som noen kanskje har fått med seg, så har jeg tenkt å lage gluten- og ostefri ostekake helt siden Tine kom ut med laktosefri kremost. Jeg fikk tak i osten og den har ligget i kjøleskapet i noen uker nå. (Du kan også bruke laktosefri Philadelphiaost).

Av en eller annen grunn har ikke inspirasjonen til å lage ostekaken vært helt til stedet. Inntil i dag, da noen spurte etter oppskrift på gluten- og laktosefri ostekake. Da fikk jeg ånden over meg! (Ja, jeg kunne selvfølgelig bare brukt min vanlige oppskrift, gjort den lavFODMAP-vennlig, men det er mye gøyere å lage en helt ny, lavFODMAP, godt for magen og magevennlig oppskrift istedenfor!)

Gluten- og laktosefri ostekake

Til bunnen trenger du:

150 g. havregryn

20 g. grovhakkede nøtter og/eller mandler og/eller pinjekjerner (kan sløyfes)

25 g. grovhakket sjokolade

50 g. olje

60 g. lønnesirup

40 g. appelsinjuice

1 egg

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 160 g. Bland alle ingrediensene i en bolle og hell den over i en rund springform. Trykk den utover, slik at hele bunnen er dekket. Stek bunnen i ca. 25 min. Kjøl den helt ned.

Om du ikke har stekeovn kan du bruke bunnen jeg har brukt til sjokolademousskaken.

Til ostekremen trenger du:

5 plater gelatin

3 dl. laktosefri kremfløte

1,5 boks laktosefri kremost/1 boks (175 g.) laktosefri Philadelphiaost

170 g. appelsinjuice

50 g. sitronsaft

100 g. sukker

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i vann. Kok opp sitronsaft, appelsinjuice og sukker. Når sukkeret har blandet seg tar du kjelen av platen og rører inn gelatinen slik at den smelter. Kjøl ned blandingen slik at den blir lunken. Pisk kremfløten stiv. Rør osten i en bolle og pisk inn juiceblandingen slik at osten og saften blir blandet. Rør så inn kremen og hell den over den den kalde kakebunnen. Sett kaken kaldt i 3-4 timer.

TIPS: Om du tåler cottage cheese kan du bruke 1 ekstra gelatinplate og et lite beger med most cottage cheese (bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin) i kremen.

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

11 Kommentarer

  1. Linda

    Denne ostekaken ble VELDIG god! 🙂

    Svar
    • Cecilie

      Så godt å høre Linda! Regner med at resten av besøket også likte kaken? 😉

      Svar
  2. Linda

    Ja, det gjorde de så absolutt 🙂

    Svar
    • Cecilie

      Herlig!

      Svar
  3. Eline

    Hei! Kan eg spørr kor i Bergen du fekk kjøpt laktosefri kremost?:-) Har leita i mange butikkar, men har ikkje hatt noko hell enda.

    Svar
    • Cecilie

      Jeg har hørt at denne er gått ut, men jeg så laktosefri Phladelphia i dag, på Coop, så bruk den! Xxx.

      Svar
  4. Lena Dyveke

    Ca hvor mye er det med kremost i gram?? 😛 Har fått tak i philadephia laktosefri. De er på 175gr pr pakke. 🙂

    Svar
    • Cecilie

      Oj, jeg husker ikke helt, men bruk en boks med Philadelphiaost du, det skulle gå bra! 🙂

      Svar
      • Lena Dyveke

        Jeg kjørte på med to bokser :p ser bra ut! Jeg elsker smaken av kremost så tror kaken blir bra 🙂 vi får se i kveld 🙂

        Svar
        • Cecilie

          Hihi, hvordan gikk det?

          Svar
          • Lena Dyveke

            Det gikk strålende! Synes det var god smak av kremost (laktose fri smaker litt mindre enn originalen) Fikk masse skryt! Jeg ble veldig fornøyd selv. Lett og luftig smak. Jeg rev litt lime skall i kremen, gav en ekstra frisk look til kaken. Koser meg med rester i kveld ?

            Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.