Ja, hva skal man si til dette bildet da? Det er ihvertfall ikke lavFODMAP-mat…. men…. det både ser og lukter helt himmelsk! Dette var altså middagen til dem jeg var sammen med i går: Kreps, med digg krydder, fisk med digg krydder, peanøtter med digg krydder og noe så kjedelig som agurk, men med digg krydder…

Skal bare smake litt!

Siden jeg hadde en «megasmell» i Shanghai ganske friskt i minne (jeg var litt vel eplekjekk og tenkte jeg skulle spise det jeg hadde lyst på fra buffeten, noe som endte med at jeg lå og klynket som en liten hundevalp (ifølge mannen) og løp på do hele natten…) hadde jeg spist på forhånd. Da maten kom ble jeg likevel sulten og jeg klarte ikke å la være å smake, bare litt….

Kinesisk mat er ikke som kinesisk mat på kinarestaurantene hjemme og jeg kan trygt si at dette er 100 ganger bedre, dessverre. Fisken badet i hvitløk, løk og sopp, så den turde jeg ikke å spise, bare bittelitt. Peanøttene spiste jeg ett par av, agurken spiste jeg bittelitt av og så tok jeg sjansen på å spise noen kreps siden det meste av krydderet lå på skallet, håpet jeg…. Det er ikke ofte jeg er lei meg for at jeg må følge lavFODMAP-dietten, men jeg må innrømme at jeg var litt lei meg i går.

Hvordan det gikk? Da magen begynte å rumle i går kveld tenkte jeg i mitt stille sinn at jeg måtte være ganske så tilbakestående siden jeg ikke klarte å lære av tidligere feil (Shanghai, to dager før…) og jeg fryktet en ny «våkenatt». Heldigvis ble det ikke noe mer enn rumling, litt mageknip og noen «ekstra runder» i morges, men fra og med i morgen begynner jeg på superstrengt regime frem til jeg skal reise hjem på tirsdag morgen. Jeg orker IKKE å sitte på fly med høy FODMAP-mage!

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

  1. matmorgro

    Auda…..godt det blei med rumling. Eg beundrar viljestyrken din, trur eg hadde ete alt saman. Tenk om vi kunne gjort det!
    Finn deg ein god restaurant og spør om dei kan ordne mat til deg etter lf. Eller, det er kanskje litt språkproblemer der nede?

    • Cecilie

      Ja, og selv med en kineser med tror jeg ikke at jeg stoler på at de fikser det. Jeg har gjort noe annet…. Jeg har kjøpt med meg masse av krydderet de bruker her og tenker jeg skal lage noen skikkelige «bomber» (i dobbel forstand… 🙂 ) hjemme, en dag jeg vet jeg ikke skal noe dagen etter. Varmepose, viten om at jeg ikke skal noe dagen etter (å vite at man skal noe dagen etter gjør ihvertfall meg mer urolig) og egen do og seng får da være medisin… 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Nuddelsuppe lavFODMAP Kina
Land og steder

Hvitløken og meg

Den siste uken har jeg eksperimentert litt i matveien. Jeg har holdt meg helt unna laktose og polyoler. Det vet jeg at jeg reagerer veldig på, ikke "bare" med luft, men med noe som kan minne om tarmskylling (nei, jeg har aldri prøvd det, men man kan jo tenke seg...

Les mer...

Eggkoker
Hverdagen, Mat og kjøkkenredskaper

Eggkoker

Ja, hva skal man egentlig med en eggkoker? Man kan da like godt koke eggene sine i en kjele, på en kokeplate? Det er ihvertfall det jeg alltid har tenkt, inntil jeg kom på den geniale ideen at jeg kan ta med meg eggkoker når jeg er ute og reiser. Ferske egg får jeg...

Les mer...

1 -1 til IBS-magen vs. meg! Dagbok low FODMAP lavFODMAP
Helse

1 -1 til IBS-magen vs. meg!

For noen dager siden klarte jeg å pushe meg til noe jeg overhodet ikke hadde trodd jeg skulle fikse, men jeg avlyste også et arrangement jeg egentlig skulle på... Jeg innser at jeg ikke alltid kan vinne. Det ble altså 1 -1 til IBS-magen vs. meg! Morgenen startet...

Les mer...