Gluten- og laktosefrie kokosmuffins

av | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter

Gluten- og laktosefrie kokosmuffinsGluten- og laktosefrie kokosmuffins

Hvis du liker kokos kommer du til å elske disse. Kokos er lavFODMAP inntil 18 g. så du bør ikke spise for mange av disse, men selv ved 1-2 stk. vil du holde deg under grensen!

Til ca. 7  gluten- og laktosefrie kokosmuffins trenger du:

55 g smør

80 g. sukker

1 egg

50 g. tykk kokosmelk (la en boks med kokosmelk stå i kjøleskapet og bruk den melken som har stivnet, som ligger på toppen)

1/2 ts. bakepulver

40 g. kokos

40 g. glutenfri, lys melblanding

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Pisk sukker og smør hvitt og tilsett egget. Bland det glutenfrie melet med bakepulveret og kokos. Bland alle ingrediensene vekselvis til du har fått en klumpefri røre.

Sett muffinsene i små muffinsformer og stek dem på midterste rille i ca. 10-15 min.

Serveres med litt krem til.

TIPS: For å få disse helt mlkefrie kan du bytte ut smøret med melkefritt smør og bruke havrefløte på toppen.

Lagre

Annonse
Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

8 Kommentarer

  1. matmorgro

    Kjem dei med viljestyrke, Cecilie? 1-2 stk kan bli ein hard påkjenning! Ellers så vil eg skryte av deg, da – denne sida er bra!

    Svar
    • Cecilie

      Hahaha, nei… dessverre… og ja, det var hardt å holde seg til 1 i går, så jeg spiste to! 🙂 Tusen takk for positiv tilbakemelding, akkurat i dag trengte jeg det faktisk, så tusen millioner takk! 🙂

      Svar
  2. Hedda

    Kokos inntil 18 g – Gjelder det all kokos, også kokosmelk?
    Og når du skriver pisk smør og sukker hvitt, vil det si romtemperert smør, ikke smeltet?

    Svar
    • Cecilie

      Hei og beklager at jeg er treg på svar her… Kokosmelk er jeg litt usikker på faktisk da jeg vil tro du kan spise mer enn 18 g. kokosmelk… Kokosvann skal være lavt ved inntil 1,5 dl. tror jeg det var Monash skrev (her mp du sjekke, jeg sitter på et tregt nett akkurat nå og får ikke sjekket det selv). Jeg vet at det er mange som godt kan tåle kokosmelk, så jeg ville testet det ut litt forsiktig. Ja, romtemperert smør, ikke smeltet. 🙂

      Svar
  3. Tasha

    Hei, jeg bruker boken din, masse gode oppskrifter. Jeg lurer på en ting, når du lager muffins enten det er mat muffins eller til dessert, bruker du et muffinsbrett eller papirformer og i hvilken str? I boken står det gjerne 6-7 stk men er det da små eller store? Jeg er nok dårlig på baking men må prøve meg siden magen er vanskelig

    Svar
    • Cecilie

      Hei,
      Så fint å høre at boken er til glede og nytte! Til muffinsene bruker jeg alltid små former. Du må gjerne bruke store, men da blir det færre. Vil du ha flere er det bare til å doble – eller mangedoble 🙂 porsjonen.

      Svar
  4. Kari

    Hvordan er det å fryse ned disse?

    Svar
    • Cecilie

      Det går helt fint, men husk at glutenfritt mel som er kjøleskapskaldt blir litt «hardt». Det er derfor lurt å la de ligge i romtemperatur. C.

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Annonse