2014-11-28 17.36.32Svineribbe sousvide

Siden det snart er jul fant jeg ut jeg måtte teste ut litt julemat. Jeg er vant til å spise pinnekjøtt på julaften og det har jeg tenkt å gjøre i år også. Jeg må bare passe på å ikke spise for mye kålrabistappe. Mange har trodd at «turnip» i Monash University sin applikasjon er det samme som kålrabi. Det stemmer nok ikke, turnip = nepe. Jeg tør derfor å påstå at kålrabi ikke er testet. Man bør derfor teste det ut selv!

Svineribbe er jeg ikke så vant til å hverken kjøpe, lage eller spise og jeg tok bare den første og beste jeg fant på butikken…

  1. dagen gned jeg inn ribben med salt og pepper, ganske mye salt faktisk.

  2. dagen vakumerte jeg ribben og puttet den i sousvide-maskinen på 64 grader. Der ble den liggende i 48 timer.

Resultatet:

Hadde det vært mer kjøtt og ganske mye mindre fett på denne ribben hadde den vært kjempegod, men for en som ikke er så glad i fett ble det litt i feteste laget. Neste gang må jeg plukke opp noen tips for å unngå for mye fett….

Sausen brukte jeg ikke oppskrift til, men jeg brukte rismel, smør, kraften fra kjøttet, salt, pepper og litt sukkerkulør for fargen sin del. Om du trenger oppskrift på brun saus kan du se her.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. Anette

    Ganske sikker på at kålrabi er «rutabagas» på engelsk. Den har «grønt lys» i Monash University sin applikasjon på samme måte som nepe.

    Svar
    • Cecilie

      Ja, det stemmer! Jeg har rettet det opp i innlegget. Jeg trodde også jeg hadde svart deg på denne meldingen, men den gang ei! Tusen takk for hjelpen! C.

      Svar

Etterlat et svar til Anette Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.