Gluten- og laktosefri pannekake i langpanne, tjukk og god og med mye bacon. Er det mulig å gjøre denne lav FODMAP, gluten- og laktosefri uten at det smaker noe helt annet (dvs. tørr skosåle)? Og ikke minst, vil den holde seg god i mer enn 30 min. slik at jeg kan ta denne med meg på bilturen mellom Bergen og Oslo som vi skal ta på torsdag?
Gluten- og laktosefri pannekake i langpanne, 2 stk:
4 egg
220 g. TORO glutenfri lys melblanding
4,5 dl. laktosefri melk
1/2 ts. bakepulver
50 g. smeltet smør
1-2 ts sukker (om du ønsker)
10-12 skiver bacon
Tilbereding:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Pisk sammen egg, mel, bakepulver, melk og sukker til en klumpefri røre. Tilsett smøret og la røren hvile i 30 min.
Skjær baconet i terninger og stek det lett på en stekepanne.
Smør en langpanne og hell i halvparten av røren. Legg halvparten av baconet jevnt fordelt på pannekaken og stek den i ca. 10 min. på nederste rille.
Skjær pannekaken i ruter og server med en gang.
TIPS: Du kan også bruke skinke eller annet kjøtt du måtte ha. Ev. kan du legge på bær og servere med litt laktosefri krem eller is. Eller hva med ripsgele og litt rømme? Her er det kun fantasien som setter grenser! Jeg prøvde meg på en vri med kanel og sukker og det ble supergodt. Så godt at jeg spiste litt for mye…
0 kommentarer