Dulce De Leche betyr “godteri av melk”. På godt norsk tror jeg det heter karamellsaus! Det er altså en tykk karamellsaus som er veldig anvendelig og kan brukes på, bl.a. på is, som topping på muffins, på pannekaker, på frukt… osv…

Oppskrift på hjemmelaget laktosefri is

Trenger du oppskrift på glutenfrie pannekaker?

Jeg har sett Dulce De Leche bli laget med kondensert melk, men den er full av laktose og derfor ikke lav FODMAP. Jeg fant derfor ut at jeg måtte lage en egen, lav FODMAP variant!

 

Lagre

Lav FODMAP Dulce De Leche

2 dl. laktosefri kremfløte

55 g. brunt sukker

Smelt og brun sukkeret i en gryte: 

Lagre

IMG_6305

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hell fløten over det brune sukkeret og gi blandingen et oppkok mens du rører hele tiden. Pass på at det ikke koker i bunnen!

IMG_6306

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La blandingen stå å småputre i 20-25 min., eller til fløten er blitt tykk som karamell. Ikke kok den for lenge, da blir det hard karamell i stedet for flytende!

Her er oppskrift på fudge som også lages med denne basisoppskriften.

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. Camilla

    Er kremfløte bare almindelig piskefløde?
    Smager det som karamel? ?
    Mvh Camilla

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.