Dulce De Leche betyr “godteri av melk”. På godt norsk tror jeg det heter karamellsaus! Det er altså en tykk karamellsaus som er veldig anvendelig og kan brukes på, bl.a. på is, som topping på muffins, på pannekaker, på frukt… osv…
Oppskrift på hjemmelaget laktosefri is
Trenger du oppskrift på glutenfrie pannekaker?
Jeg har sett Dulce De Leche bli laget med kondensert melk, men den er full av laktose og derfor ikke lav FODMAP. Jeg fant derfor ut at jeg måtte lage en egen, lav FODMAP variant!
Hell fløten over det brune sukkeret og gi blandingen et oppkok mens du rører hele tiden. Pass på at det ikke koker i bunnen!
La blandingen stå å småputre i 20-25 min., eller til fløten er blitt tykk som karamell. Ikke kok den for lenge, da blir det hard karamell i stedet for flytende!
Her er oppskrift på fudge som også lages med denne basisoppskriften.
Er kremfløte bare almindelig piskefløde?
Smager det som karamel? ?
Mvh Camilla
Ja og ja! 🙂