Erkjennelsens time…

av | Helse, Min mening | 2 kommentarer

Erkjennelsens time… Noen ganger er det greit å stikke fingeren i jorden og erkjenne at man ikke lenger er 100% frisk. At man kanskje må ta litt hensyn til både kropp og sinn.

Vel, for så si det mildt, så ble natten ganske begrederlig. Magesmertene var så ille at jeg ikke sov i mer enn 3 timer og jeg må innrømme at jeg ringte hjem og gråt mine modige tårer (mamma’er er gode å ha når mannen er vekke!). Å være alene, langt hjemmenfra og syk, er ikke noe kjekt. Det igjen gjør nok at magen blir ekstra vond! (Joda, jeg har vært flink til å holde diettene. Jeg har hverken diare eller luftplager, men bare veldig vondt, og jeg lurer jo litt på om det kan være noe annet…)

Erkjennelsens time…

Erkjennelsen… Jeg kommer ikke til å reise alene til utlandet mer (innen Norge er det greit), med mindre jeg må. Jeg har reist over hele verden alene, så jeg vet jo at jeg kan, når jeg er frisk. Problemet er at jeg ikke lenger er frisk. Å reise alene som syk, ikke bare med IBS, men med alle de andre plagene mine, er dessverre noe helt annet. Jeg hadde trodd det ville føles som et nederlag å si akkurat dette. Faktum er at det føles mer befriende på en måte. Noen ganger gjelder det å stikke fingeren i jorden å innse realitetene og det er vel det jeg har gjort nå…

Da jeg ble syk lovet jeg meg selv at jeg ikke skulle slutte å reise. Jeg skal ikke slutte å reise, men kanskje reise litt mindre og sammen med enten mannen eller venninner. Når man ikke er 100% frisk er det greit med en back-up når magen, hodet eller noe annet i kroppen streiker!

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

  1. Maria

    Leit å høre at du har vært så dårlig… Men noen ganger er det godt å ta en avgjørelse, når man har prøvd så mye at man vet det er riktig avgjørelse å ta. Ting blir lettere når man er komfortabel med valget man har tatt syns jeg. Gleder meg til å snakke med deg igjen når du kommer hjem! (Ser ut som fb chatten ikke fungerer for deg der nede?) Stoooor trøsteklem fra meg. Og du? Du skal være stolt av at du dro! Selv om det ikke har gått så bra.

    • Cecilie

      Takk kjære Maria! FB-chat funker her, tror jeg… ? Vi snakkes uansett når jeg kommer hjem, gleder meg til det! 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Hemoroider
Helse

Hemoroider, verdens største tabu

Å skrive om hemoroider er ikke noe jeg synes er lett. Spesielt ikke når det gjelder mine egne hemoroider! 🙂 MEN altså... 1/3 (har lest 50% noen steder og) av den voksne befolkningen vil før eller siden lide av hemoroider. Så hvorfor i alle dager er det så pinlig å...

Les mer...

Et liv i skam
Min mening

Et liv i skam

Kjære Robert Eriksson Hvem er disse unnasluntrerne og latsabbene? I går leste jeg ditt siste utspill mot meg, de "trygdede", som du som vanlig putter i en kategori: Unnasluntrere, latsabber og kjeltringer. Og jeg kjenner jeg blir svett. Ikke fordi jeg har noe å...

Les mer...