Da kan jeg endelig slippe den neste hemmeligheten min: Jeg skal holde foredrag på Reiselivsmessen i Oslo

For noen uker siden ble jeg kontaktet av en leser av meg som jobber med messen. Han hadde fulgt meg i sosiale medier og visste derfor at jeg var en kløpper på å reise med dustemage. Kanskje jeg kunne holde foredrag om å reise med matvareallergier/intoleranser på Reiselivsmessen?

Slik ble det altså til at jeg skal holde foredrag på Reiselivsmessen

Det at store aktører som Folkeuniversietet og Reiselivsmessen har lagt merke til arbeidet mitt synes jeg er helt ufattelig gøy, spennende og smigrende. Å få lov til å snakke om det jeg virkelig brenner for i så mange forskjellige fora (pasientforeninger, grundere, næringslivet, reiseinteresserte, sykehus) er kjempegøy, utfordrende og bittelitt skummelt. Jeg har heldigvis kommet over angsten for å holde foredrag. Nå er jeg spent, men ikke på randen av sammenbrudd. Eksponeringsterapi heter det visst!

Med så mange forskjellige foredrag er det umulig å gjenbruke gamle foredrag. Julen og romjulen kommer nok til å gå med til å lage foredraget til reiselivsmessen. Haha, tidligere syntes jeg 20 minutter var mye, nå lurer jeg virkelig på hvordan jeg skal få sagt mest mulig på 20 minutter. Egentlig var planen at jeg skulle gjøre demo av eggekokermatlaging i foredraget. Da hadde det blitt mye mindre tid til selve foredraget, så det droppet jeg.

I tillegg til å holde foredrag skal jeg ha stand

På standen kommer jeg til å gjøre demo av eggekokermatlaging, selge bøkene mine (ja, jeg har nok med meg noen eksemplarer av den nye boken også…. 🙂 ) gi reisetips og snakke med alle som vil ta en prat. Foredraget mitt vil være på lørdag 14. januar, men jeg vil altså være på messen på fredagen og søndagen også. Det blir flere aktiviteter på standen min, men det kommer jeg tilbake til!

Når man er syk er det ikke så lett å si ja til å forplikte seg til å stå på en stand i mange, mange timer flere dager på rad. Herr lavFODMAP er på reise og da jeg spurte sønnen om han kunne hjelpe meg skjønte jeg at jeg har fått et stort barn: «Klart det mamme, jeg fikser det der, ikke bekymre deg! Jeg kommer (fra Trondheim) på torsdagen!» <smelt>