Lær å lage lavFODMAP-mat av mesterkokk

av | Kurs og foredrag | 6 kommentarer

Lær å lage lavFODMAP-mat av mesterkokk, Christopher Haatuft på Lysverket!

For noen måneder siden gav jeg Lysverket en utfordring:

Lag en 4-retters lavFODMAP-meny til meg! Jeg fryktet to ting: Enten at de hadde misforstått alt og at jeg kom til å bli kjempedårlig eller at jeg kom til å få litt tørt kjøtt og fisk med litt potet. Min frykt ble gjort til skamme, mildt sagt! Jeg fikk den beste 4-rettersen jeg hadde spist på lenge og for første gang siden jeg startet på lavFODMAP-dietten fikk jeg minst like spennende og god mat som resten av selskapet. Det endte faktisk med at de andre spurte om å få smake på MIN mat!

Lysverket er regnet for å være en av nordens beste restauranter og kjøkkensjefen og medeier, Christopher Haatuft har bl.a. jobbet på den velkjente Per Se i New York (med intet mindre enn 3 Michelin-stjerner). Jeg burde derfor ikke være så overrasket over at de klarte utfordringen min med glans!

FotografChristinEide-lavFODMAP-Lysverket

 

Fotograf: Christin Eide

I går var jeg på Lysverket og snakket med Christopher. Han fikk en ny utfordring: Hold lavFODMAP-matlagingskurs for leserne mine!

Lær å lage lavFODMAP-mat av mesterkokk

Christopher tok utfordringen på strak arm og i april får DU muligheten til å lære og lage lavFODMAP-mat av Christopher. Han kommer til å sette sammen en 3-retters lavFODMAP-meny som vi lager sammen og som vi etterpå spiser. Baren vil være åpen!

Forkunnskaper: Ingen

Når: Søndag 19. april 2014 kl. 17.00

Hvor: Lysverket, Rasmus Meyers Allé 9, Bergen

Pris: 1000,-

Bindende påmelding sendes til meg på: cecilie@lavfodmap.no

Det er kun 10 plasser, her er det førstemann til mølla som gjelder!

Kurset vil vare i ca. 4 timer inkl. bespisning, men baren er åpen til 01.00 så det er mulighet for å kunne ta en prat og bli bedre kjent etterpå!

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

6 Kommentarer

 1. Gro

  -og den som hadde bodd i Bergen……….flott initiativ, Cecilie!

  • Cecilie

   Tusen takk Gro! Synes det er så utrolig gøy at kurset ble fyllt opp på bare noen timer og jeg gleder meg veeeeldig. Skal bli artig å treffe leserne OG å være med Christopher på kurs. 🙂

 2. Bente Sparby

  Kan neste prosjekt være kursing av folk i bransjen? Hadde vært fint å kunne etterspørre Low fodmap på restauranter der de vet hva som skal til. 🙂 Burde være et konkurransefortrinn for enhver spiseplass. Det er tross alt en betydelig del av befolkningen som har behovet.

  • Cecilie

   Jeg har tenkt på det Bente, så får vi se hva vi får til. Problemet er jo litt at det er veldig individuelt hva folk tåler og det kan bli veldig forvirrende for utenforstående. Som når jeg sier at jeg følger lavFODMAP-dietten, men ikke tåler maismel. Jeg får jo ofte glutenfritt brød, men det hjelper ikke meg når det meste er laget med maismel, selv om det er lavt. Likevel er det klart at man kan kurse i streng lavFODMAP, så vet de rammene ihvertfall. God ide!

 3. Anonym

  Kunne han tenke seg å komme til Oslo? Eventuelt gi den samme utfordringen til en kokk basert i hovedstaden? Takk for flott blogg!

  • Cecilie

   Det kan godt tenkes, begge deler, men jeg vil ikke sette i sving noe nytt før jeg har sett hvordan dette går. Følg med her på bloggen og på Facebooksiden, så får du informasjonen fortløpende!

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

LavFODMAP matlagingskurs i Bergen
Kurs og foredrag

LavFODMAP matlagingskurs

Kunne du tenke deg å lære og lage disse fantastisk gode glutenfrie skillingsbollene på et lavFODMAP matlagingskurs? Eller skoleboller? Eller hva med lavFODMAP substitutter for brød? Hvis du i tillegg bor i Bergen har jeg en gledelig nyhet. For noen uker siden fikk...

Les mer...