Om du kunne gitt ett råd til en helsearbeider

av | lavFODMAP-hjelp | 0 kommentarer

Visste du at april er den internasjonale IBS-måneden? Ett av mine bidrag denne måneden er å holde et litt spesielt foredrag om IBS og lavFODMAP.

For noen måneder siden spurte  linjeforeningen for samfunnsernæring ved Høyskolen i Oslo og Akershus om jeg kunne holde et foredrag for studentene ved samfunnsernæring samt kanskje noen fra sykepleien. Min første tanke var:

Hva i alle dager kan jeg bidra med der, jeg som bare er en pasient? Skal jeg liksom belære fagfolkene? Huff….

Etter å ha snakket litt med lederen for linjeforeningen ble jeg enig med meg selv om at dette er en unik mulighet for meg til å snakke direkte til morgendagens helsearbeidere. Når studentene ved samfunnsernæring er ferdig utdannet kan de riktignok ikke jobbe klinisk med pasienter, men de lærer om IBS og lavFODMAP-dietten og de kommer nok til å ha kontakt med pasienter selv om de ikke kan jobbe klinisk. Jeg er ikke noe ekspert på hva en med utdannelsen samfunnsernæring kan jobbe med, men jeg vil tro at i IBS-sammenheng kan de for eksempel jobbe med folkeopplysning om IBS og lavFODMAP.

Derfor blir dagens spørsmål:

Om du kunne gitt ett råd til en helsearbeider, hva ville du sagt da?

De kommende ukene skal jeg forberede foredraget mitt og hvis du har noe du ville sagt til en helsearbeider/en som skal jobbe med ernæring, så HYL ut! Du kan skrive det enten her i bloggen, på Facebooksiden til lavFODMAP, i en privat melding på Facebook eller på mail: cecilie@lavfodmap.no  Jeg kan selvfølgelig ikke love at jeg klarer å få det med i foredraget, men jeg skal ihvertfall prøve.

Leter du etter lister med lav og høy FODMAP? Trykk HER for lister!

PS. I forbindelse med den internasjonale IBS-måneden kommer Nasjonal Kompetansetjeneste for Funksjonelle Mage- og tarmsykdommer til å ha ekstra mye fokus på IBS, på sin Facebookside, denne måneden. Der kan du også spørre om det er noe du lurer på!

 

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg