Snåttings, hva i alle dager er det?
Snåttings er laget til figuren Snåtte i barneboken «Snåtte – himmelen lukter tyggis og promp». Snåtte er en liten grønn snott som bor i en nese ett eller annet sted. Høres ekkelt ut, men jeg skal love deg, Snåtte er verdens søteste! Jeg er faktisk litt usikker på om Snåtte har IBS, men om han lider av det, så lar han seg ikke sjenere av litt promping…. (Jeg burde antageligvis ikke skrive slik i en matblogg, men jeg regner med at folk med IBS takler dette! )
Forfatteren av boken er Catharina i Crazy-cat forlag. Jeg ble kjent med Catharina for 4-5 år siden, da vi begge gikk på etablererkurs. Jeg hadde litt andre planer etter at jeg måtte legge ned neglesalongen min pga. sykdom og Catharina skulle gi ut barnebok. Lite visste vi den gang at vi begge kom til å bli forfattere!
Jeg har fulgt Snåtte fra idee til «virkelighet» og har lenge hatt lyst til å lage noen grønne Snåtte-kaker. Det ble Snåtte-muffins, eller Snåttings, som min mann kalte det da han spurte om han kunne ta enda en muffins. For meg er det viktig at «allergimat» skal være inkluderende. Dvs. at maten skal være så god at man ikke skal behøve å lage to retter/kaker, men at alle skal kunne spise det samme. Spesielt for barn må dette være godt. Istedenfor å være den som får den kjipe maten, kan «allergibarnet» nå få den kule maten som alle vil ha! (Hehe, selv om det er spinat i både muffins og toppingen er disse Snåttingsene kjemegode og saftige!)
Gluten- og laktosefrie Snåttings
(10-12 stk.)
60 g. smør
80 g. sukker
1 egg
40 g. tint, frossen spinat
80 g. glutenfri lys melblanding
1/2 ts. bakepulver
50 g. laktosefri fløte
Topping:
80 g. laktosefri Philadelphia
60 g. mykt smør
50 g. sukker
10 g. tint, frossen spinat
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget og spinaten og rør godt. Tilsett resten av ingrediensene vekselvis. Legg røren i muffinsformer og stek de i 10-12 min. på midterste rille.
Lag topping: Rør sammen alle ingrediensene og smør/sprøyt det på muffinsene når de er blitt helt kalde.
0 kommentarer