Sandnøtter laget jeg mye da jeg var liten. Lite visste jeg da at de var glutenfrie og lavFODMAP julekaker i utgangspunktet! Jeg har sett noen oppskrifter med hvetemel i, men nå har jeg funnet en oppskrift som ligner på den jeg hadde tidligere, med potetmel. Jeg brukte en oppskrift jeg fant i Hjemmet, men med litt mindre potetmel. Disse kakene er så gode at jeg faktisk lager de hele året, som småkaker. (Hvem har sagt at man ikke kan lege julekaker hele året? Med mindre det er ordentlige julekaker som pepperkaker eller kakemenn da… 🙂 )
Prøv også: Glutenfrie lussekatter
Sandnøtter
Ca, 30 stk.
75 g. sukker
75 g. smør
1 egg
220 g. potetmel
1,5 ts. bakepulver
1-1,5 ts. vaniljesukker
Sett ovnen på 200 grader.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader.
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget og rør det godt inn i smørblandingen. Tilsett til slutt potetemel, bakepulver og vaniljesukker. Hvis deigen er veldig klissete kan du legge den i litt plastfolie, i kjøleskapet en halvtime eller en times tid.
Form deigen til små, runde deigklumper og trykk de litt flate.
Stek kakene på midterste rille i ca. 10-12 minutter.
Gruer du deg til julen? Da kan jeg anbefale deg dette innlegget: Hvordan overleve julen med IBS og lavFODMAP.
0 kommentarer