Ålage noen lavFODMAP julekaker og ta med når du skal i besøk kan være en god ide. Da er det ekstre fint at man kan lage lavFODMAP julekaker som er naturlig glutenfrie slik at man kan dele med alle. Hehe, ingen vil jo merke at de egentlig er glutenfrie.. 😉

Sandnøtter laget jeg mye da jeg var liten. Lite visste jeg da at de var glutenfrie og lavFODMAP julekaker i utgangspunktet! Jeg har sett noen oppskrifter med hvetemel i, men nå har jeg funnet en oppskrift som ligner på den jeg hadde tidligere, med potetmel. Jeg brukte en oppskrift jeg fant i Hjemmet, men med litt mindre potetmel. Disse kakene er så gode at jeg faktisk lager de hele året, som småkaker. (Hvem har sagt at man ikke kan lege julekaker hele året? Med mindre det er ordentlige julekaker som pepperkaker eller kakemenn da… 🙂 )

Prøv også: Glutenfrie lussekatter

Sandnøtter

Ca, 30 stk.

75 g. sukker

75 g. smør

1 egg

220 g. potetmel

1,5 ts. bakepulver

1-1,5 ts. vaniljesukker

Sett ovnen på 200 grader.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget og rør det godt inn i smørblandingen. Tilsett til slutt potetemel, bakepulver og vaniljesukker. Hvis deigen er veldig klissete kan du legge den i litt plastfolie, i kjøleskapet en halvtime eller en times tid.

Form deigen til små, runde deigklumper og trykk de litt flate.

Stek kakene på midterste rille i ca. 10-12 minutter.

Gruer du deg til julen? Da kan jeg anbefale deg dette innlegget: Hvordan overleve julen med IBS og lavFODMAP.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.