Siden magen min er ganske så fisefin, dvs. fru-vil-ikke-ha-fiber har jeg store problemer med glutenfrie knekkebrød med mye frø. Jeg måtte derfor finne på min egen oppskrift på glutenfrie knekkebrød, uten så mye frø og fiber. Etter å ha testet ut litt forskjellig har jeg kommet frem til en veldig god oppskrift.
Til ett stekebrett glutenfrie knekkebrød trenger du:
230 g. vann
50 g. olje
90 g. havremel (lag havremel selv)
90 g. TORO glutenfri lys blanding
1 ts. bakepulver
40 g. solsikkekjerner (kan droppes)
Litt salt og sesamfrø til å strø på toppen
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 160 g. varmluft. Bland vann, olje, mel, bakepulver og solsikkekjerner i en bolle. La blandingen stå å svelle i 10 min.
Smør blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Strø overflaten med litt salt og sesamfrø og stek knekkebrødet i 10 min. på midterste rille. Ta brettet ut og del knekkebrødet i mindre biter med et pizzahjul. Stek videre i 50 min.
La knekkebrødene bli kalde på en rist og oppbevar de i en tett boks.
Disse var skikkelig gode. 🙂 Jeg tåler heller ikke mye fiber, så disse er midt i blinken. 🙂 Jeg hadde ikke solsikkekjerner, men hakket litt valnøtter og hadde i. Ble veldig godt.
Oj, det var et godt tips og skal prøves, tusen takk! 🙂 Xxx.
Går det an å bruke rismel istedenfor havremel tror du?
Da tror jeg heller at jeg bare ville brukt lys, glutenfri melblanding, men det er bare å prøve med rismel. Det bør gå bra det og, vil jeg tro! 🙂 Xxx
Da prøver jeg med lys blanding på alt!
Skal prøves! ?
Hvilken olje bruker du?
Jeg bruker solsikke- eller maisolje. Synes de er best fordi det er lite/ingen smak på de. C.
Hei! Dette virker som en fin oppskrift! Men jeg har ikke varmluftsovn. Har du boen forslag til hvordan jeg kan få det til i vanlig ovn?
Ja, jeg ville bare prøvd med litt lavere temperatur og lengre steketid. C.