Kjøttboller med bacon og grønne oliven

av | lavFODMAP oppskrifter, Middag | 2 kommentarer

Da jeg laget denne oppskriften på kjøttboller med bacon og grønne oliven, hadde jeg funnet svinekjøttdeig som var på tilbud og som i tillegg var satt ned fordi den holdt på å gå ut på dato. Jeg tror jeg betalte 6 kroner for en pakke! Det er vel unødvendig å si at jeg kjøpte en del pakker til både kjøttboller og fryseren?

Lag også: Glutenfri lasagne

(Haha, jeg elsker «50% datosalg»! Siden jeg har mulighet til å handle midt på dagen, så gjør jeg av og til noen skikkelige kupp. I går fikk jeg 300 g. hvitost i skiver for 10 kroner. Tidligere var det litt flaut å saumfare varene med rød prisløpp, følte det var pensjonistene og meg som sloss om godbitene.

Nå er det visst blitt miljøvennlig, irriterende nok, for nå må jeg sloss med mange fler! Jeg er ganske sikker på at det er min venninne Mette, i spis opp maten, som har laget denne trenden. Som jeg selvfølgelig digger! Dette var en liten digresjon….)

Tilbake til kjøttbollene og oppskriften!

Kjøttboller med bacon og grønne oliven

400 g. svinekjøttdeig

100 g. bacon

80-100 g. grønne oliven

1 egg

0,5 dl. laktosefri melk

ca. 1/2 ts. chili

Litt fersk, revet ingefær (kan droppes om du ikke har)

Kanskje litt salt, men siden både baconet og oliven er salt, bør du steke litt kjøtt og smake først!

Fremgangsmåte:

Skjær baconet og oliven i små biter. Putt alle ingrediensene i en bolle og rør godt. Jeg pleier å bruke mikseren.

Stek en liten prøve og smak om du må ha litt mer krydder i. Det er bedre å ta for lite og heller legge til mer, enn å ta for mye…. Jeg glemte at det allerede var litt salt i de andre ingrediensene og puttet litt salt i kjøttfarsen. Det ble for salt!

Se også: Oppskrift på bolognese

Form kjøttfarsen til runde baller og stek kjøttbollene i en middels varm stekepanne.

Du kan forresten sette kjøttbollene på en stekeplate og steke dem i ovnen hvis du ikke orker å steke alle på stekepannen. Jeg har ikke gjort det selv, men fikk tipset av en leser. Vil tro 200 grader i ca. 15 minutter burde holde.

Se også: Slik lager jeg glutenfri brun saus

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

 1. kristine

  Hei! Har et spørsmål om et par brød som jeg lurer på om er lavfodmap,og håper at du kan svare meg på det!
  1. Coop fiber og frø brød
  2. Mesterbakeren «grovt og godt» med havre, ingredienser: hvetemel,fullkornshvetemel,havregryn(17%), havrekli, tørket surdeig av hvete,gjær,salt hvetegluten, og olje.(toler hvetemelet godt)
  På forhånd takk for svar!

  • Cecilie

   Jeg vet ikke ingrediensene på Coop sine brød, men ingen av de er lavFODMAP. Hvis du tåler hvete må du bare prøve deg frem. C.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.