Jeg er glad i både makroner og kransekake, men magen min er ikke så glad i mandler. Derfor ble det en liten vri på «kransekaken» : glutenfrie og laktosefrie kjeks med sjokolade
Glutenfrie og laktosefrie kjeks med sjokolade
100 g. melis
50 g. malte mandler (jeg brukte mandelmel, ikke det som er fettredusert)
50 g. havremel (lag havremel selv)
1 ts. glutenfri lys melblanding
35 g. lettpisket eggehvite (tilsvarer 1 egg, str. M)
Sjokoladeglasur
40 g. fløte
80 g. mørk kokesjokolade
Du kan spise mørk kokesjokolade lav lavFODMAP-dietten
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader. Bland havremel, mandlene, melis og melblandingen i en bolle. Tilsett eggehviten og rør godt. Lag små kuler av massen og trykk de lett ned med fingeren. Stek i 8-10 min. La plettene bli kalde.
Varm opp fløten og tilsett sjokoladen. Rør godt til sjokoladen er smeltet og alt er blandet. Dypp plettene i sjokoladen og sett dem på bakepapir. Avkjøl godt, til sjokoladen er stivnet.
Oppbevares kaldt i en lufttett boks og nytes med en god kopp kaffe (om du tåler… ).
NB: Mandler har en mengdebegrensing på 12 g. Havre på 23 g. Du kan likevel spise noen av disse!
Hei!
Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.
myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
myTaste.no
Hei Elin,
Takk for tilbudet, men det er ikke interessant akkurat nå.
Cecilie
Dette har jeg lyst til å prøve!
Hvor store lager du disse? Hvor mange fea ei opppskrift?
Hei, og beklager sent svar. Det går litt i ett her for tiden, men jeg mener at det blir sånn ca. 15-20 stk.
C.