Laktosefrie gule bomber er vel egentlig bare en annen versjon av suksessterte, men ser bare så mye bedre ut! Det finnes ganske mange veldig like oppskrifter på nettet og jeg har også en versjon av suksessterte i kakeboken min, men den har jeg ikke tilgang til akkruat nå siden jeg er i Kina. Jeg måtte derfor finne en versjon av gule bomber på nettet. Litt usikker på hvilken jeg endte opp med, men mener at både den fra Meny.no og det søte liv er ganske like. Jeg har endret litt på fyllet, både for å få det laktosefritt, men også fordi jeg synes de oppskriftene jeg har sett har litt for flytende gul krem. I tillegg liker jeg veldig mye gul krem inni, så jeg lager nok en del mer krem…

Mandler er forøvrig moderat FODMAP, men hvis du spiser en kake, bør det gå greit!

Oppskrift på laktosefrie gule bomber

Til bunnene trenger du:

3 eggehviter

150 g. sukker

230 g. mandelmel/kvernede mandler

Til den gule kremen trenger du:

3 eggeplommer

2 dl. laktosefri kremfløte

120 g. sukker

3 ss. maisenna

1,5 ts. vaniljesukker

140 g. kaldt smør

100 g. mørk sjokolade uten melk/laktose

Fremgangsmåte

Lag bunnene/toppene:

Sett ovnen på 180 grader.

Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret.

Pisk videre til du har fått en gladd marengs.

Bland inn mandelmelet.

Sett kakene enten med to skjeer (jeg har ikke noe utstyr til å lage fancy kaker i Kina, så ja, det går helt fint uten en kremsrpøyte! 🙂 ) eller kremsprøyte på bakepapir. Stek kakene i 6-10 min, avhengig av hvor store kakene er. Denne gangen laget jeg veldig små kaker slik at det ble mer små munnfuller enn store kaker og da holdt det med 6 minutter.

La kakene stå på bakepapiret til de er kalde.

Lag gul krem:

Bland alle alle ingrediensene UTENOM smøret. Gi blandingen et oppkok mens du rører hele tiden (pass på, det går fort i bunnen!). La det småkoke i 2 minutter. Ta kjelen av platen. Del det kalde smøret i terninger og bland smørterningene inn, to og to, i den varme kremen. La kremen bli helt kald.

Pisk kremen godt (hvis den er veldig kompakt kan du blande inn litt laktosefri fløte). Har du kremsprøyte, så bruk den til å legge kremen på en kake, og sett en annen kake på toppen. Har du ikke kremspøyte kan du bruke to skjeer. Ikke like pent, men blir godt uansett! 🙂

Smelt kokesjokoladen i vannbad of legg den på kakene med en gaffel. Første gangen jeg gjorde dette var jeg veldig nøye på å lage et fint gitter. Nå tar jeg litt sjokoalde på en gaffel og bare dytter den på, litt her og litt der.

La kakene stå kaldt til de skal serveres. Laktosefrie bule bomber egner seg også veldig godt til å fryses. De tiner kjempefort, og kan faktisk nesten spises rett fra fryseren!

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg