Før jeg begynte på lav FODMAP-dietten pleide jeg å lage kjøttboller med masse løk og hvitløk og jeg må si jeg var litt spent på om det var mulig å lage gode kjøttboller uten «godsakene» i. Heldigvis var det mulig og sønnen, som nå har flyttet (snufs), elsket disse kjøttbollene.
Mer glad i fisk? Prøv laksekaker
Lav FODMAP svinekjøttboller
500 g. svinekjøtt, gjerne bog eller kotelettstykker med litt fett
1 ts. salt
1 ts. grovhakket chilipulver
1 ts. ingefærpulver
1 ts. pepper
1 egg
1 dl. fløte
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene og kjør det i hurtimikseren til du har fått en fin farse.
Stek en ”testbolle” slik at du kan justere med mengde krydder. Stek kjøttbollene på middels varme.
Serveres med tomatsaus (oppskrift kommer!) og risnudler. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon som jeg fryser i «middagsporsjoner».
TIPS:
Om du har rester av serrano- eller spekeskinke kan du blande dette i farsen, men husk da å ikke bruke for mye salt!
0 kommentarer