Kunne du tenke deg å lære og lage disse fantastisk gode glutenfrie skillingsbollene på et lavFODMAP matlagingskurs?
Eller skoleboller? Eller hva med lavFODMAP substitutter for brød? Hvis du i tillegg bor i Bergen har jeg en gledelig nyhet.
For noen uker siden fikk jeg en hyggelig mail fra Helene:
Jeg jobber som studiekonsulent ved Folkeuniversitetet, og vi har i dag diskutert nye kurs som kunne vært interessant. Med bakgrunn i at jeg selv går på lavFODMAP, kom vi opp med ideen om et matlagingskurs med fokus på lav FODMAP. Jeg kom til å tenke på deg, da jeg selv har lest bloggen din og følger med på forskjellige Facebook grupper.
Vi mailet litt frem og tilbake og i går fikk jeg omvisning på kjøkket samt at vi hadde en liten brainstorming om innholdet i kurset. Dette blir altså et kurs for deg som følger lavFODMAP-dietten og/eller pårørende og som trenger både inspirasjon og litt ekstra veiledning på kjøkkenet. Selv om dette i hovedsak er et matlagingskurs vil første dagen innebære litt teori slik at det ikke skal være noen tvil om hva lavFODMAP er. Kurset vil gå over tre onsdag ettermiddager i februar, i Bergen sentrum.
Det vil selvsagt bli anledning til å spørre både meg og de andre deltagerne om råd og tips. Jeg håper også kurset kan bidra til at deltagerne blir kjent, økt mestring og gode samtaler. Av erfaring vet jeg at «magefolk» er usedvanlig kjekke mennesker (min mor sine ord etter boklanseringene mine), så dette er noe jeg virkelig gleder meg til!
Vil du være mer? Her er kursinformasjon og påmeldingsskjema!
Hva kunne du tenke deg å lære på et lavFODMAP matlagingskurs ?
Jeg kan ikke love at alle forslag blir tatt hensyn til, men det er fint for meg å få en pekepinn på hva dere der ute sliter med på kjøkkenet (også dere som ikke bor i Bergen. Kanskje vi kan få kurset til andre steder i landet? 😉 )! Skriv det gjerne her i bloggen, på Facebook, i en privat melding eller i en mail: cecilie@lavfodmap.no
Stavanger?
Vi får se! 🙂 C.
Skulle gjerne vært med, men Bergen blir for langt unna =(
Dumt, men vi får satse på at vi flytter oss litt rundt etterhvert! 🙂 C.
Høres supert ut! Jeg er med✔️☺️?!
Jeg skulle ønske at jeg kunne lære litt av hvert. Både middager, lunsj, frokost/kvelds. Også gjerne noe snacks?.
Tusen takk for tips, det skal jeg ta med meg, men jeg regner med det blir litt av hvert. Kanskje ikke veldig mye middag, siden det er lettere enn f.eks. gjærbakst, «brødsubstitutter» og tilbehør, kaker og desserter…. 🙂 C.
Gjerne bakekurs, og gjerne i Oslo! Får liksom ikke dreis på den glutenfrie baksten, mens alt annet er ganske lett å tilpasse til eksisterende oppskrifter.
Ja, det er det jeg også har inntrykk av, at det er baksten som er det store problemet for mange! Takk for innspill, så får vi se om vi tar det videre til Oslo… 🙂 C.
Spennende!
Har du noen tanker om hva kursprisen kommer til å ligge på?
Nei, jeg vet ikke prisen enda, dessverre, men jeg tror ikke det er så lenge til kurskatalogen er ferdig! Følg med her på bloggen, så kommer jeg med mer informasjon når jeg har den! C.
Høres supert ut 🙂 Jeg er med. og bor i Bergen
Så flott å høre! Jeg fikk påmeldingslinken i dag faktisk, her er den! 🙂 https://www.folkeuniversitetet.no/Kultur-og-fritidskurs/Mat-og-vinkurs/Matkurs-LavFODMAP C.
Surdeigsbrød av spelt.. Kunne tenke meg å se hvordan en ordentlig surdeigstarter skal se ut. Erstatninger for brød.. frokost og lunsjtiPS og gjerne noe som er lett å ta med seg.. variert kost☺
Brødsubstitutter er viet en av dagene, faktisk, men surdeigsbrød har jeg ikke tatt med. Mest sansynlig lager jeg et eget kurs for det etterhvert. Tenker bare jeg vil se hvordan dette kuset blir først. 🙂 C.
Oslo ?
Vi får se! 😀 C.
Tønsberg
Jeg kan ikke love noe matlagingskurs, men jeg skal holde foredrag på bibiloteket i Tønsberg den 28. mars! C.
Håper du kommer til Trondheim, bådr foredrag og kurs hadde vært kjærkomment ❤
Hei Hege,
jeg studerte i Trondheim og poden studerer der nå. Skal ikke se bort ifra at jeg kjører et lite kurs eller foredrag neste gang jeg kommer! 🙂 Følg med her på bloggen. C.