Av en eller annen grunn har jeg aldri laget risotto før. Da jeg var i Glasgow kjøpte jeg risottoris. Ikke spør meg hvorfor jeg kjøpte det der og ikke her hjemme, jeg bare fant en pakke og tenkte: «Hey, nå er det på tide du prøver deg på lavFODMAP risotto!» Du kan bruke både kjøtt og fisk og skalldyr i denne risottoen og du kan variere med det krydderet du selv ønsker. Dette er bare en basis.

LavFODMAP risotto

(til ca. 2 personer)

2 raspede gulrøtter

1,5 dl. hvitvin, ev. 1,2 dl. vann og 3 ss. hvitvinseddik

200 g. risottoris

6 dl. vann

Touch of taste kylling- eller kavlefond (bland ut etter anvisning på flasken)

litt salt og pepper

ca. 100 g. revet parmesanost

Litt olje til steking

400 g. kjøtt eller fisk

En bunt med brokkoli  (alt etter hvor mye du tåler) skåret i små biter. Du kan gjerne bruke stilken skåret i terninger

(Du kan også bruke andre grønnsaker du vet du tåler godt! Se gjerne listen over høy, moderat og lavFODMAP.)

Fremgangsmåte:

Stek gulroten raskt i litt olje. Tilsett risen og hvitvinen og la det koke inn. Kok opp 6 dl. vann sammen med fonden og hell ca. 1,5 dl. av vannet i pannen. Kok inn og hell på 1,5 dl. til av vannet. Kok inn. Hell resten av vannet i pannen sammen med kjøttet og brokkolien. Kok inn. Tilsett parmesanosten, og smak til med salt og pepper.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.