Dette er altså ikke verdens beste lavFODMAP video av surdeigsbaking med spelt. Man kan vel trygt si at den er laget av en enarmet amatør…. som plutselig ble stum, veldig stum…

 

 

Brettingen:

Jeg vet også at jeg ikke pleier å bruke så mye mel når jeg bretter deigen, men jeg var rett og slett redd for at deigen skulle klisse seg og at alt bare skulle bli søl. Hvis deigen er veldig klissete kan det derimot hjelpe å strekke og brette deigen flere ganger, men det anbefales da å bruke begge hendene!

Ved strekkingen og brettingen vil du merke at deigen blir litt mer «spretten» og lettere å jobbe med.

Selv om videoen er ganske amatørmessig laget tror og håper jeg at den kan hjelpe deg som fortsatt har spørsmål om surdeigsbaking med spelt.

Vil du se mer video av surdeigsbaking med spelt?

Hvis du vil se mer video av surdeigsbaking med spelt kan du gå inn på instagramkontoen min. Der ligger det, i menyen av lagrede historier, video fra begynnelse til slutt.

NB!

Husk at spelt er lavFODMAP, men at det IKKE er glutenfritt. Det vil si at du ikke må gi surdeigsbakst av spelt til personer som følger lavFODMAP-dietten og som har cøliaki. Hvis du vil prøve deg på surdeigsbakst til en med cøliaki kan du prøve oppskriften på glutenfri surdeigsbakst.

Flere oppskrifter med speltsurdeig:

Hvorfor er surdeigsbrød av spelt lavFODMAP når spelt er høy FODMAP?

Lag starter og brød, med bilder trinn for trinn

Skillingsboller av speltsurdeig

Pizzabunn av speltsurdeig