Sunn og frisk med sensitiv mage

av | lavFODMAP-bøker | 0 kommentarer

Ja, du gjettet riktig. Tittelen på den nye boken vår er «Sunn og frisk med sensitiv mage, en fullstendig guide til kosthold og mestring.» Som lovet i forrige innlegg skal jeg skrive om 2018. Heldigvis vet jeg ikke alt, men jeg vet noe. Noe kan jeg dele med dere lesere, andre ting må jeg vente litt med. (Man er ikke en ekte blogger før man har minst én hemmelighet! 🙂 )

Reiselivsmessen 2018

Allerede lørdag 14. januar skal jeg ha mitt første foredrag. I år, som i fjor, skal jeg holde foredrag på Reiselivsmessen. I fjor tok jeg meg fullstendig vann over hodet da jeg sa ja til å ha stand i tillegg til foredrag. Denne gangen skal jeg derfor ikke ha stand, men kun holde foredrag om å reise med matallergier, intoleranser og kronisk sykdom.

Jeg regner med at jeg får noen gratisbilletter. Send e-postadressen og navnet ditt i en mail eller en privat melding på facebook hvis du ønsker en gratisbillett eller to! Jeg deler ut så lenge jeg har billetter.

Sunn og frisk med sensitiv mage

I slutten av januar og begynnelsen av februar braker det løs med lansering av den nye boken vår, «sunn og frisk med sensitiv mage». Programmet er ikke helt klart enda, men jeg kan røpe at vi skal ha 2 timers foredrag før lanseringsfesten og ca. 30 minutter med «spørretime» under festen. Foredrag og lanseringsfesten er selvfølgelig åpent for alle, og gratis. Følg med her i bloggen for mer informasjon, men hold av tirsdag 30. januar om du bor i Oslo og tirsdag 6 februar om du bor i Bergen.

Les anmeldelsen av boken i Norsk Tidsskrift for Ernæring.

«Et unikt samarbeid har resultert i en sårt tiltrengt bibel for alle med en kranglete tarm som ønsker å gjøre noe med det».

Hva er forskjellen på «sunn og frisk med sensitiv mage» og de andre lavFODMAP-bøkene?

Dette er den første norske lavFODMAP-boken skrevet av en klinisk ernæringsfysiolog (les mer om klinisk ernæringsfysiolog). Som tidligere skrevet, så har Mari jobbet med FODMAP og IBS på Lovisenberg. Den første delen av boken gir deg en grundig og forskningsbasert innføring i fordøyelsen, ernæring og lavFODMAP-dietten. Vi tar også for oss lavFODMAP-dietten for deg som har andre helseproblemer, som diabetes, overvekt, undervekt, hjerte-karsykdommer osv… å ta hensyn til. Denne første delen er i hovedsak skrevet av Mari, som har hatt ansvaret for det faglige innholdet i boken.

Mestring er tema for den andre delen av boken, som jeg har hatt hovedansvaret for. Der tar vi opp den praktiske innføringen i lavFODMAP-dietten. Hvordan du kan følge dietten i hverdagen og hvordan du kan mestre IBS på en god måte. I tillegg snakker vi om alle tabuene og tankene som ingen tør å snakke om, som for eksempel angst, skammen og sex og samliv i forbindelse med IBS og sykdom.

Dette er altså ikke en kokebok, men vi har likevel med ca. 40 oppskrifter bakerst i boken samt en liste over høy, moderat og lavFODMAP.

Personlig

Dette er nok den mest personlige boken jeg har skrevet og jeg både gleder og gruer meg. Å dele historien sin i bokform er både skremmende og fint, men jeg håper, og tror, at dette er en bok som vil hjelpe mange. Da er det verdt det!

IngScan AS

De som har googlet navnet mitt har nok allerde fått opp at firmaet, som jeg startet i høst, heter IngScan AS. Noen kan kanske gjette hva jeg jobber med ut ifra navnet? 😉 Navnet er både «on the point», men også litt misvisende. Mye fordi navnet kan gi inntrykk av at dette en slags matscanner, det er det ikke. Det jeg kan si nå er at dette er et produkt som vil gjøre det lettere for oss med matallergier/intoleranser på reise. Ekstra gledelig er det at dette er noe veldig mange tar på alvor. Blant annet Innovasjon Norge, som har støttet prosjektet!

Jeg håper vi har fått ferdig grafisk profil, navn på produktet og en skikkelig presentasjon til lanseringsfesten av den nye boken. Følg med!

LavFODMAP-bloggen

Da denne bloggen ble startet, for nesten 4 år siden, var det nesten ingen oppskrifter eller informasjon om lavFODMAP-dietten. Nå finner man begge deler i både bokform og på diverste blogger. Siden jeg  kommer til å prioritere å få ferdig det nye produktet mitt, som mange av dere vil få glede av, ser jeg ikke noe grunn til å stresse med å lage nye oppskrifter. Noen oppskrifter kommer jeg til å dele, men i utgangspunktet ser jeg for meg at denne bloggen kommer til å handle mer og mer om mestring, det å leve med IBS og kronisk sykdom, angst, tabuer og små dagboknotater. Jeg håper dere følger meg videre!

TUSEN TAKK!

Da gjenstår det bare å si takk for 2017 og velkommen 2018! Tusen takk til alle dere som har fulgt meg på bloggen, på Facebook og Instagram. Takk for at dere engasjerer dere. Takk for at dere bryr dere og takk for alle fine og gode ord. Jeg setter umåtelig stor pris på hver og en av dere!

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg