Kaker og desserter for sensitive mager lavFODMAP

Da kan jeg endelig fortelle hvorfor jeg har hatt elefantører i magen (i motsetning til sommerfugler) de siste månedene! Dette skyldes altså min nye bok: Kaker- og desserter for sensitive mager, som skal publiseres av Vigmostad og Bjørke forlag. De som har fulgt meg både her på bloggen, men også i forskjellige lavFODMAP-fora, vet at jeg er en racer på kaker- og desserter. Jeg er derfor ekstremt glad for at jeg nå endelig skal få skrive en ren lavFODMAP kake- og dessertbok!

Dessverre er det mange som tror at man må kutte ut alt som er godt bare fordi man må gå på et FODMAP-redusert kosthold. Nei, man kan ikke lage den sjokoladekaken man pleide å lage, men man kan lage en annen sjokoladekake, som er lavFODMAP, gluten- og laktosefri, og som smaker akkurat som vanlig sjokoladekake. Mange tror at dette er umulig, men det er det ikke. Mitt mål er nemlig å lage så gode oppskrifter at lavFODMAP-mat skal smake det samme, eller til og med bedre, enn originalen! Da kan man lage lavFODMAP-kaker til hele selskapet og alle vil føle seg inkludert.

Mange vet også at jeg er utrolig dårlig på å pynte kaker og akkurat det gjør det jo litt vanskelig med hensyn til bildene i boka….  Jeg lurer derfor på om det er noen av dere, som bor i Bergen og som er flinke til å pynte kaker, kunne tenke seg å være med på en kake-pyntedag? Jeg kommer tilbake til tid og sted, men gi gjerne en kommentar her i bloggen, på Facebook, send en privat melding på Facebook eller send meg en mail: cecilie@lavfodmap.no om dette er noe du kunne tenke deg å være med på. Kanskje noen av bildene blir brukt i den nye boka?

Nytt forlag og ny fotograf!

Noen lurer kanskje på hvorfor jeg har skiftet forlag fra Aschehoug? Tro meg, det er ingen dramatisk overgang og Aschehoug er forlaget mitt på de to første bøkene mine, noe som vil si at jeg fortsatt skal jobbe videre med dem (og jeg får heldigvis invitasjon til hagefesten... 🙂 ) Den største grunnen til at jeg har gått over til Vigmostad og Bjørke er at de holder til i Bergen, noe som gjør det veldig mye lettere for meg som blir fort sliten. Nå kan jeg kjøre i 15-20 min. ha møte og kjøre hjem igjen, uten at jeg må hvile i dager før og etterpå.

Jeg må vel også innrømme at det var ganske smigrende å bli «hedhuntet» til Vigmostad og Bjørke og jeg gleder meg enormt til å bli kjent med hvordan de jobber. Hoho, tenk det da, første gang i hele mitt liv jeg har blitt «headhuntet»! 🙂

Ny fotograf har jeg også fått med det nye forlaget. Den nye fotografen min heter Thor Brødreskift. Han har jobbet mye med reklamefoto, men har også tatt bilder til flere kokebøker og matartikler. Han har bl.a. jobbet sammen med min kamerat Christopher Haatuft, fra Lysverket, der vi  hadde lavFODMAP-matlagingskurs.

Noen som gleder seg? 🙂

 

Lagre