Dette var mitt første forsøk på å lage gluten- og laktosefri ostesoufflé. Ha, det kan virke som om lav FODMAP-dietten har fått meg til å bli enda mer nysgjerrig på matlaging! Av en eller annen merkelig grunn hevet de seg på en merkelig måte og jeg lurer på om jeg muligens brukte litt for mye rismel? Får prøve med litt mindre neste gang…
Vil du heller lage skinkepai, uten paiskall?
Gluten- og laktosefri ostesoufflé
3 stk.
1,2 dl. laktosefri melk
25 g. smør
15 g. rismel
25 g. parmesan
2 eggehviter
2 eggeplommer
Sett stekeovnen på 180 grader og smør 3 souffleformer.
Fremgangsmåte
Smelt smørret og rør inn melet. Spe med melken og gi røren et oppkok og la den småkoke i 5 min. Ta av platen og rør inn parmesanosten og eggeplommene.
Visp eggehvitene stive og rør inn halvparten i ris/eggeblandingen. Vend resten av eggehviten forsiktig inn. Legg røren i 3 former og stek souffle’en på midterste rille i 30 min. IKKE lukk opp ovnsdøren før, da vil souffle’en falle sammen! Serveres rett fra ovnen.
Spennende! De så utrollig flotte ut også, det har jeg lyst til å prøve! Gledelig at du har gluten og laktosefrie oppskrifter 🙂
Tusen takk Eric, det er bare å teste ut og det var mye enklere enn jeg hadde trodd på forhånd. Irriterende enkelt egentlig… 🙂
Hei! Jeg lurte på om du hadde noen tips til hvor man kan kjøpe spesialmel, som rismel og bokhvetemel, og risnudler? 🙂
Rismel og risnudler får du (billig) på «innvandrerbutikker». Bokhvetemel tror jeg du får på helsekostbutikker. C.