Som noen kanskje har fått med seg, så har jeg tenkt å lage gluten- og ostefri ostekake helt siden Tine kom ut med laktosefri kremost. Jeg fikk tak i osten og den har ligget i kjøleskapet i noen uker nå. (Du kan også bruke laktosefri Philadelphiaost).
Av en eller annen grunn har ikke inspirasjonen til å lage ostekaken vært helt til stedet. Inntil i dag, da noen spurte etter oppskrift på gluten- og laktosefri ostekake. Da fikk jeg ånden over meg! (Ja, jeg kunne selvfølgelig bare brukt min vanlige oppskrift, gjort den lavFODMAP-vennlig, men det er mye gøyere å lage en helt ny, lavFODMAP, godt for magen og magevennlig oppskrift istedenfor!)
Gluten- og laktosefri ostekake
Til bunnen trenger du:
150 g. havregryn
20 g. grovhakkede nøtter og/eller mandler og/eller pinjekjerner (kan sløyfes)
25 g. grovhakket sjokolade
50 g. olje
60 g. lønnesirup
40 g. appelsinjuice
1 egg
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 160 g. Bland alle ingrediensene i en bolle og hell den over i en rund springform. Trykk den utover, slik at hele bunnen er dekket. Stek bunnen i ca. 25 min. Kjøl den helt ned.
Om du ikke har stekeovn kan du bruke bunnen jeg har brukt til sjokolademousskaken.
Til ostekremen trenger du
6 plater gelatin
3 dl. laktosefri kremfløte
1 boks (175 g.) laktosefri Philadelphiaost
1/2 beger laktosefri cottage cheese
170 g. appelsinjuice
50 g. sitronsaft
100 g. sukker
Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i vann. Kok opp sitronsaft, appelsinjuice og sukker. Når sukkeret har blandet seg tar du kjelen av platen og rører inn gelatinen slik at den smelter. Kjøl ned blandingen slik at den blir lunken. Pisk kremfløten stiv. Kjør cottage cheesen med en stavmikser slik at den blir tilnærmet klumpefri (litt klumper tenker jeg man må tåle!). Rør osten og cottage cheesen i en bolle og pisk inn juiceblandingen slik at osten og saften blir blandet. Rør så inn kremen og hell den over den den kalde kakebunnen. Sett kaken kaldt i 3-4 timer.
Denne ostekaken ble VELDIG god! 🙂
Så godt å høre Linda! Regner med at resten av besøket også likte kaken? 😉
Ja, det gjorde de så absolutt 🙂
Herlig!
Hei! Kan eg spørr kor i Bergen du fekk kjøpt laktosefri kremost?:-) Har leita i mange butikkar, men har ikkje hatt noko hell enda.
Jeg har hørt at denne er gått ut, men jeg så laktosefri Phladelphia i dag, på Coop, så bruk den! Xxx.
Ca hvor mye er det med kremost i gram?? 😛 Har fått tak i philadephia laktosefri. De er på 175gr pr pakke. 🙂
Oj, jeg husker ikke helt, men bruk en boks med Philadelphiaost du, det skulle gå bra! 🙂
Jeg kjørte på med to bokser :p ser bra ut! Jeg elsker smaken av kremost så tror kaken blir bra 🙂 vi får se i kveld 🙂
Hihi, hvordan gikk det?
Det gikk strålende! Synes det var god smak av kremost (laktose fri smaker litt mindre enn originalen) Fikk masse skryt! Jeg ble veldig fornøyd selv. Lett og luftig smak. Jeg rev litt lime skall i kremen, gav en ekstra frisk look til kaken. Koser meg med rester i kveld ?