Å lage glutenfri og laktosefri vaniljesaus er veldig enkelt. Om du ikke orker å lage hel fra bunnen så kan du faktisk bruke Freia sin pose med vaniljesaus og bruke laktosefri melk. Den er også lavFODMAP!
Glutenfri og laktosefri vaniljesaus
2 dl. laktosefri melk
1 eggeplomme
20 g. sukker
Vaniljestang eller vaniljesukker
7 g. maisenna
Fremgangsmåte
Bland eggeplommen med maisenna. Blir det for tykt kan du spe med bittelitt kald melk. Varm opp melken, sukkeret og vaniljesukkeret/frøene fra vaniljestangen. Tilsett eggeblandingen og rør godt mens du varmer det hele opp igjen til sausen har begynt å tykne. Er sausen for tykk kan du spe med litt mer melk.
Vil du lage vaniljekrem? Da finner du oppskriften her.
Hei! Jeg vet at sorbitol er høyfodmap, men lurte på om du vet om en matvare også er høyfordmap dersom sorbitol er blitt brukt kun som stabilisator? 🙂
Ja, dessverre! Sorbitol, eller E420, er alltid høy. C