Vi var så sultne at det ikke ble tid til noe bilde her, men brun saus falt i smak
Sønnen er 100% sikker på at mor sin brune saus er MYE bedre enn Toro sin glutenfrie (som han syntes smakte veldig lite).
Brun saus:
20 g. smør
2 ss. rismel
5 dl. kraft eller buljong (touch of taste sin kalvefond er lavFODMAP)
Noen dråper sukkerkulør
Litt laktosfri matfløte (kan utelates)
Litt cayennepepper
Litt pepper
Litt salt
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og hell i melet. La smøret og melet koke/steke til melet har fått litt brunfarge. Tilsett kraft/buljong og kok opp mens du hele tiden rører. Drypp noen dråper med sukkerkulør i sausen slik at fargen blir mørkere. La småkoke i 5-10 min.
Tilsett litt fløte om du ønsker det. Smak til med pepper, cayennepepper og salt.
Oppskrift på BBQ-saus som er lavFODMAP
Om du har brukt en kraft som ikke smaker så mye kan du godt salte litt ekstra. Hvis sausen er veldig tykk kan du tilsette litt ekstra vann. Om sausen er blitt for tynn kan du ta litt rismel i en kopp sammen med litt vann, røre godt og helle blandingen i sausen mens du pisker kraftig (sausen må ikke koke i det du heller melblandingen i). La sausen koke i 4-5 min. Husk at det ikke er så mye rismel som skal til for at sausen skal tykne!
Er der helt idioter eller? Buljong er høy FODMAP. Tydelig noen som ikke har peiling
Hehe, det finnes buljonger som er lavFODMAP, blant annet Touch of taste (som er ganske likt til buljong). Så nei, jeg er ikke idiot. 😉 C.
Hei Cecilie,
Takk for mange gode oppskrifter!:) Hvor mange porsjoner er denne sausoppskriften ca.?
Bare hyggelig. Jeg vil si at denne holder til… 3 personer som spiser mye saus, eller 4 personer som spiser sånn passelig mye saus… 🙂
C.
Tusen takk! 🙂