Barnevennlig glutenfri sjokoladekake i langpanne

av | Desserter og kaker, lavFODMAP oppskrifter | 0 kommentarer

Hvis du leter etter en barnevennlig glutenfri sjokoladekake i langpanne som BÅDE voksne og barn liker, så kan jeg trygt anbefale denne. Som du ser fra bildet, så elsker mitt lille bonusbarnebarn på 2,5 år, Marie, denne kaken. (Hun var lynrask til å ta av bordet etter middag da hun fikk vite at det var sjokoladekake til dessert! 🙂 )  Jeg har også hatt den med meg på jobben og som vanlig, blir alle veldig overrasket over at kaken er glutenfri. Første gang jeg bakte kaken laget jeg den i en liten langpanne. Da trenger den litt mer steketid enn om du lager den i en stor langpanne. Denne oppskriften er til en stor langpanne.

Vil du heller lage brownies?

Glutenfri sjokoladekake i langpanne

Bunnen

6 egg

400 g. sukker

300 g. glutenfritt mel, jeg bruker TORO lys glutenfri melblanding

2 ts natron

250 g. olje

30 g. (ca. 3 ss.) kakao

1 beger (ca 3 dl) laktosefri rømme

Glasuren

170 g. smør

2 dl. laktosefri kremfløte

180 g. melis

300 g. kokesjokolade (Coop sin egen er lavFODMAP)

8-10 dråper romessen (kan sløyfes)

Litt kokos eller annen pynt (kan også sløyfes)

Glutenfri sjokoladekake i langpanne

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190 grader

Lag bunnen: Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett resten av ingrediensene så du får en klumpefri røre. Kle langpannen med bakepapir og hell røren i langpannen. Stek kaken på midterste rille i ca. 20 min. Steketiden avhenger veldig av ovnen og hvor stor langpannen din er. Her må du altså følge med!

Lag glasuren: Smelt smøret i en kjele. Tilsett fløten og melisen og varm det opp til det koker. Ta kjelen av platen og legg sjokoladen i blandingen mens du hele tiden rører. Da vil sjokoladen smelte sammen og glasuren er ferdig når du har fått en jevn og fin blanding.

Lag små huller i kaken med en kakepinn (eller noe annet tynt og spist, jeg bruker faktisk spisepinner) og hell glasuren over kaken mens den er lunken. Legg på kokos eller annen pynt og sett kaken kaldt slik at glasuren får stivne. Hvis du har kaken i kjøleskapet vil jeg anbefale deg å ta den ut i god tid før den skal spises fordi den er best om den er romtemperert.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.