Butikkomtale: Reindyrka i Bergen

av | Restaurant- og butikkomtaler | 0 kommentarer

IMG_5818

 

I dag var jeg en tur innom Reindyrka i Bergen. Dette er en butikk som selger økologiske matvarer og som den nysgjerrigperen jeg er, måtte jeg en tur innom for å sjekke utvalget av FODMAPvennlige matvarer.

Butikken har utrolig stort utvalg av økologiske, «kortreiste» matvarer: Mye tørrvarer som kaffe, te, forskjellige meltyper, krydder, men også makeup og hudpleieprodukter. I tillegg har de kjølerom med egg, melk, kjøtt og grønnsaker. Dessverre så jeg ikke noe laktosefri melkeprodukter, men jeg så ikke veldig nøye etter heller, iom. at dette er noe jeg får tak i over alt.

Når det gjelder meltyper hadde de bokhvetemel, rismel, quinoa, ertemel, maismel og speltmel. Muligens noe mer og, som jeg ikke husker i farten, men generelt sett hadde de ikke mer utvalg enn i andre helsekost- eller spesialbutikker. Det eneste jeg fant, somjeg ikke har sett andre steder, var en type glutenfritt pizzamel som jeg tenker jeg skal prøve ut. Det kostet 40 kroner for 350 g. (holder til en pizzabunn), så ikke akkurat en billig fornøyelse, men er det godt er det verdt det! Førs da jeg kom hjem så jeg at det var laget av fullkornsrismel, noe jeg er usikker på om min mage vil like siden den ikke liker fiber i det hele tatt. Blir spennende å både smake og mageteste!

IMG_5828

På krydderfronten fant jeg både ramsløk, som jeg enda ikke har prøvd ut enda, og hele to krydderblandinger uten hvitløk og løk. De inneholdt dog purre, vårløk og/eller gressløk, men det burde gå greit, selv om jeg har en mistanke om at jeg reagerer litt på det… Jeg smakte litt da jeg kom hjem og det smakte godt, men mest salt, som de fleste andre krydderblandinger.

På brødfronten hadde de en del knekkebrød og kjeks. Jeg fant en type knekkebrød laget på quinoa. Dette skal jeg teste ut når jeg kommer hjem fra Marocco, tror ikke jeg tør å teste det før. Om jeg tåler de og de er kjempegode kommer jeg kanskje til å kjøpe de igjen, som nødproviant, men jeg må innrømme at jeg synes 49 kr. for en pakke med 250 g. kjeks/knekkebrød er litt dyrt, faktisk veldig dyrt…

Da jeg spurte en av innehaverne, Anja Eilertsen, om det er mulig å få tak i buljong eller fond uten hvitløk og løk sa hun at hun absolutt skal se etter det. Da krysser vi fingrene for at det kanskje kan komme i hyllene på Reindyrka! Og ja, det er klart jeg skal informere om det her på bloggen, om det kommer!

Alt i alt har jeg et godt inntrykk av butikken, men der, som i alle andre butikker må man lete, og ikke minst, man må være opplagt til å lete. Jeg hadde begynnende migrene da jeg var der og da er ikke etikettlesing det beste, men jeg får kanskje ta meg en tur tilbake en dag jeg ikke har migrene? Det er jo godt mulig jeg finner mer da…

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg