Test av Boha restaurant Bergen

av | Restaurant- og butikkomtaler | 0 kommentarer

Test av Boha restaurant Bergen, juni 2015

For noen uker siden hadde jeg gebursdag. Vanligvis pleier vi ikke å feire gebursdager så voldsomt, men fordi mannen hadde vært i Kina i 4 uker, vi hadde et gavekort (fra forrige gebursdag….) OG jeg tilfeldigvis hadde gebursdag ble det restaurantbesøk på oss.

På forhånd tok jeg kontakt med BOHA for å bestille bord og for å fortelle kort om dietten. Jeg ble lovet god OG lav FODMAP mat og var derfor spent da vi møtte opp. Da jeg sa navnet mitt visste de med en gang hvem jeg var og jeg slapp å forklare noe videre. Deilig!

Det viste seg at restauranten hadde laget en egen tre-retters meny til meg basert på «grønne matvarer» (hehe, ikke grønnsaker nei, men grønne, som i lav FODMAP matvarer). Før maten fikk mannen min brød og jeg fikk beskjed om at siden de ikke hadde brød uten maismel, hadde de dessverre ikke brød til meg. For meg var dette en veldig bra begynnelse. Jeg vil heller la være å få brød enn å få brød som jeg ikke tåler! I tillegg viste det at restauranten virkelig hadde satt seg inn i problemstillingen.Test av Boha restaurant BergenI følge mannen var dette brødet fantastisk godt!

Test av Boha restaurant BergenForrett: Kamskjell-carpaccio som «smeltet på tungen»

Test av Boha restaurant BergenTil hovedrett kunne jeg velge om jeg ville ha kjøtt eller fisk (tror jeg…). Jeg gikk uansett for fisk, en fisketype jeg ikke hadde smakt før, men som var nydelig!

Test av Boha restaurant BergenDesserten bestod av sjokoladecouli, som rett og slett er sjokolade med «innpisket» luft. Her var det meningen at jeg skulle ha jordbær til, men siden jeg reagerer litt på jordbær stod jeg over. Jeg vil tro desserten hadde blitt mye bedre med noe syrlig til, men det er jo ikke restauranten sin feil at jeg hadde glemt å si at jeg ikke tåler jordbær!

Dessverre hadde jeg glemt å si fra om at jeg heller ikke tåler spesielt mye grønnsaker, selv om de er grønne. Restauranten hadde nemlig gått inn på Monash sine sider og virkelig studert de grønne matvarene og derfor komponert noe med disse. Til hovedretten skulle det egentlig være noe tomat, men jeg reagerer også på tomat, så da måtte de droppe det. Dette var ene og alene min egen feil!

Alt i alt var det en kjempegod opplevelse og jeg kan virkelig anbefale alle lav FODMAP’ere å gå på BOHA. Normalt sett liker jeg ikke å lage noe «styr», men det å kunne gå ut og nyte et bedre måltid uten å være redd for å bli dårlig og uten å få følelsen av at jeg er en vanskelig kunde, er undervurdert, så jeg kommer definitivt tilbake til BOHA. Bare det å ha følelsen av å gå på fin restaurant MED restaurantmat (jeg pleier jo som oftest bare å bestille et kjøtt-eller fiskestykke med potet eller ris) er en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme med det første!

TUSEN TAKK BOHA, VI KOMMER TILBAKE!

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg